onsdag, november 03, 2010

Dagens bandymatcher

Kvällens bandymatcher var överlag väldiga jämna och spännande. Omgångens tungviktsmöte spelades i Sandviken där hemmalaget tog emot Västerås SK. Sandviken förlorade överraskande sin första match mot Sirius medan VSK slog nykomlingarna Boltic. Matchen blev en jämn historia där hemmalaget vann med 3-1.  SAIK:s lagkapten Daniel Eriksson svarade för två hörnmål på Göranssons Arena inför 2012 åskådare.

Mer information om matchen:
Sandvikens hemsida: Sandviken AIK- Västerås SK

Vetlanda kom starkt tillbaka efter söndagens storförlust borta mot Edsbyn. Hemma på Tjustkulle slog man topptippade Villa Lidköping med 4-2. Skarpskytten Tomas Knutson var tillbaka i den gula Vetlandatröjan efter knäskadan han ådrog sig i oktober. Den Örebro-fostrade anfallaren spelade med ett specialskydd för knäet och svarade för ett mål och en assist.

Vetlandas hemsida: Vetlanda BK- Villa Lidköping BK
Villa Lidköping hemsida:  Vetlanda BK- Villa Lidköping BK

Bollnäs tog en väntad seger över Kungälv på hemmais. Dock var det en jämn och öppen match efter första halvlek där resultatet var 1-1. I den andra halvleken svarade Bollnäs Mikko Lukkarila för två mål och Ville Aaltonen för ett mål och Bollnäs vann med 4-1 inför 1417 åskådare på Sävstaås.

Kungälvs hemsida: Bollnäs GIF- IFK Kungälv

Joakim Hedkvists blev tremålsskytt när Broberg hemmabesegrade Sirius. Med tio minuter kvar var ställningen 4-4 när Broberg fick straff. Joakim Hedkvist gjorde inget misstag och fastställde slutresultatet till 5-4. Detta var Sirius andra raka 4-5 förlust medan Broberg tog sin andra raka seger

Länkar till matchen kommer.

Tillberga från Västerås gör comeback i Elitserien efter några års frånvaro och i dag mötte man Vänersborg i sin första match hemma på ABB Arena Syd. Det blev en dramatisk match där Vänersborg ledde med 3-5 med fem minuter kvar. Med trots tvåmålsledning, två man mer på plan gavs Tillberga möjlighet att reducera på hörna, och Lukas Persson kvitterade till 5-5 med minuten kvar. Junioren Robin Lundkvist svarade för tre av Vänersborgs mål, och även i övrigt var de yngre spelarna bäst i laget. Lukas Persson och Johan Kruse gjorde två mål för Tillberga

Tillbergas hemsida: Tillberga- IFK Vänersborg