lördag, november 13, 2010

Första förlusten för Hammarby

Västerås SK blev för starka för Hammarby i gårdagskvällens bandymatch på Zinkensdamm. Bajen förlorade med 2-5 efter 0-2 i paus. Matchen inleddes dock strålande från Hammarby sida som visade upp ett fint spel och skapade en del chanser utan att tyvärr förvalta dessa chanser i mål. Inte ens på hörna lyckades det och då hade man ändå fem stycken under första halvtimmen. Västerås satsade på farliga kontringar och i den 37 minuten kom också deras ledningsmål signerad Michael Karlsson. Strax innan halvtid kom också den tunga tvåan bakom Patrik Hedberg i målet. Detta efter en misstag från en bajare.

Andra halvlek var endast två minuter gammal när Bajen utnyttjar en hörna genom Patrik Nilsson som fick en bra träff på bollen och den gick i mål. Nu trodde de allra flesta på Zinken att Hammarby skulle vända som vanligt i andra halvlek. Men målen uteblev trots att Hammarby förde spelet, dessutom spelade VSK bra försvarsspel i andra halvlek och tillät inte Hammarby få några större ytor. I Stället är det Västerås som gör för deras del det viktiga 1-3 i den 71 minuten, målskytt Tobias Holmberg. I den 84 minuten tänds hemmahoppet igen och liksom Bajens första mål kom även det andra på hörna. Målskytt denna gång Stefan X Erixon. Men hoppet släcktes ganska så omgående på en Västeråsstraff tre minuter senare. Den som släckte Hammarbys hopp var Anders Brunn. Nu började tiden rinna ut för Hammarby. Underläge 2-4 och fem ordinarie matchminuter kvar. Då kan det vara svårt att hämta in och underläget blev inte heller upphämtat den här kvällen. Det blev istället VSK som kontrade in ytterligare ett mål på ett vilt anfallande Hammarby.

Första förlusten för Hammarby och det är ingen katastrof. Den skulle komma förr eller senare men nu gäller det att studsa tillbaka i nästa match så det inte blir någon förlustsvit. Det är nu man ska visa att man är det topplag alla tippat. Men för det är jag inte orolig ,utan jag är övertygad om att vi kommer tillbaka på vinnarspåret igen. Årets elitserie är rekordjämn och alla kommer att ta poäng från varandra så det gäller att vara fokuserad i varje match och helst redan från start. Nästa match för Hammarby är på onsdag borta mot Broberg.