torsdag, november 25, 2010

Onsdagens bandymatcher

Fyra bandymatcher spelades i kväll och det var på förhand två matcher som stack ut. På Göransson Arena i Sandviken möttes årets SM-favorit Sandviken AIK och fjorårets finalister Bollnäs. På pappret en jämn match men SAIK visade varför man är favoriter till guldet. Hela 8-2 slutade matchen efter 3-0 i paus. Men Bollnäs sprattlade till i andra halvlek vid ställningen 4-0 till SAIK och gjorde först sitt första och när Per Hellmyrs gör 2-4 i den 69 minuten var det match igen. Men Mikhail Svechnikovs andra mål i matchen bara fyra minuter senare släckte bortalagets hopp. Förutom Mikhail Svechnikov gjorde Christoffer Edlund och Daniel Eriksson två mål vardera.

Mer om matchen:
Sandvikens hemsida
Sandviken AIK- Bollnäs GIF
Bollnäs hemsida
Sandviken AIK- Bollnäs GIF

På ABB Arena Syd i Västerås möttes hemmalaget VSK och Villa Lidköping. Villa saknade sin libero Martin Johansson som fick hjärnskakning på uppvärmingen efter en kollision med Johan Andersson. Johan tvingades sy tolv stygn under vänsterögat men kom till spel i matchen.  Det blev en målfest helt i publiken smak. Västerås vann med 9-7 efter 5-4 i paus. Villa ledde med 4-2 efter en halvtimme, men VSK hann vända till 5-4 innan paus och utökade ledningen till 7-4 i den andra halvleken. De höll sedan undan och vann med 9-7. Jonas Nilsson gjorde hela sex mål för hemmalaget. Klas Nordström gjorde två mål för Villa.

Mer om matchen:
Villas hemsida:
Västerås SK- Villa Lidköping

Broberg hade inga bekymmer med Haparanda på bortis. Efter 1-5 i paus vann Broberg matchen med 5-9.Joakim Hedqvist gjorde fyra mål i 18-gradig kyla som gjorde att matchen spelades i 3x30 minuter. Jonas Engström gjorde två mål för Broberg medan Antti Ekman gjorde två mål för Haparanda.

Mer om matchen:
Brobergs hemsida
Haparanda/Tornio- Broberg/Söderhamn

Desto jämnare var matchen i Tingvalla mellan Boltic och Vetlanda. Det blev 6-5 till smålänningarna efter 2-2 i paus. Det var Vetlanda som för det mesta låg före i målprotokollet så segern blev rättvis tillslut. Men visst var detta en tung förlust för Boltic som är i poängbehov. Jonas Löfstedt och Tomas Knutsson gjorde två mål för VBK medan Pål Hansen och Ted Wiklund gjorde två mål vardera för hemmalaget Boltic.

Mer om matchen:
Boltics hemsida
Boltic- Vetlanda BK
Vetlandas hemsida
Boltic- Vetlanda BK

Inga kommentarer: