torsdag, november 18, 2010

Hammarby vann i Söderhamn

Efter förlusten mot Västerås SK i fredags kom Hammarby upp på vinnarspåret igen när man i går slog Broberg/Söderhamn med 8-4. Dock var det lika efter första då det stod 2-2 i paus. Efter en mållös första halvtimme kom målen sista kvarten och det var hemmalaget Broberg som inledde målskyttet och inte bara en gång utan två gånger. Bägge gångerna var det Joakim Hedkvist som var målskytt. Först på straff och sen efter en hörna i den 34 minuten. Men sen kom Hammarby igång i den 38 minuten. Hammarbys reducering blev ett spelmål. Willy Johansson satte 2-1-målet på passning av Pelle Einarsson. Kvitteringen till 2-2, som alltså blev halvtidsresultatet, pangades in på hörna av Patrik Nilsson när drygt fyrtio minuter spelats.

Andra halvlek blev målrik där Hammarbys tyngd fällde avgörandet. Men det var ändå Broberg som återigen tog ledningen  i den 55 minuten på straff genom Jonas Nygren. Men det målet blev startsignalen till en imponerande Hammarby ryck  Efter 60 minuter kvitterade Jesper Eriksson efter en fin passning av Robin Sundin. 10 minuter senare tryckte Patrik Nilsson in en straff som innebar att Hammarby tar ledningen för första gången. Broberg orkade efter det inte komma tillbaka utan i den 74 minuten kom 5-3 till Hammarby genom David Pizzoni Elfving och i den 78:onde gör Johan Östblom 6-3 och det var spiken i hemmakistan. Visserligen reducerade Broberg till 4-6 på hörna med då var det bara två minuter kvar av matchen. Som att bekräfta spiken så gör Hammarby ytterligare två mål innan slutsignalen 4-7 genom Jesper Eriksson som därmed gör sitt andra mål för kvällen och 4-8 på straff genom Patrik Nilsson som gör sitt tredje mål.

En skön Hammarby seger blev det alltså och det innebär att Hammarby fortsatt är i serieledning efter sex matcher 4 segrar 1 oavgjord och 1 förlust. Jag tycker det ser bra ut inför fortsättningen och Hammarby kommer inte släppa SM- bucklan frivilligt denna säsong.