fredag, november 05, 2010

Himlen är oskyldig blå

Ikväll inleder vi i Åfors Folketshus förening vårt arrangemang i filmfestivalen- Film i glasriket som just nu pågå i biografer runt om i glasriket. Vi inleder med Hannes Holms nya film Himlen är oskyldigt blå. Hannes är både skrivit manus och regisserat filmen och filmen hade premiär den 15 oktober. Skådespelare i filmen är bl a. Bill Skarsgård, Josefin Ljungman, Peter Dalle, Björn Kellman och Amande Ooms.



















Den tonårige Martin får under ett sommarlov möjlighet att arbeta som servitör på Sandhamn, ett välbehövligt avbrott från livet i stan med sin alkoholiserade pappa. Där lär han känna Gösta, restaurangägaren, och börjar hjälpa honom i de drogaffärer som han i hemlighet också sysslar med. Martin och Gösta kommer varandra nära men det hela kompliceras av att Martin förälskar sig i Göstas dotter. När polisen kommer knarkligan på spåren ställs Martin inför valet om han ska ange Gösta för att rädda sig själv eller vara lojal mot den man som blivit något av en fadersgestalt för honom.

Kl. 18 börjar filmen med entrén som öppnar ca en timme innan. 80 kr kostade att se filmen men har man ett filmpass med sig kostar det 40 kr. Filmpass kan man lösa ut på plats och kostar 50 kr. Så vi önskar alla välkomna till Åfors Folkets Hus i kväll för trevlig filmkväll.

Inga kommentarer: