lördag, november 27, 2010

Jämna bandymatcher i går

Äntligen säger alla bandyintresserade Vänsersborgare i dag efter bandylaget första seger i gårdagens elitseriematch. På övertid satte rutinerade Viktor Weiselius avgörande 3-2 på straff i hemmamatchen mot Edsbyn. 1-1 stod det i halvtid. Med kvarten kvar gör Jonas Edling sitt och Edsbyns andra mål och det såg då ut som om bortalaget skulle gå mot segern. Men i den 80 minuten kvitterar Alexander Mayborn till 2-2 innan den dramatiska avslutningen avgjorde matchen.

För mer information:
Vänersborgs hemsida
IFK Vänersborg- Edsbyn IF
Edsbyns hemsida

Jämt och spännande var det också i Kungälv där även den matchen slutade 3-2 för hemmalaget. För motståndet svarade Västerås SK:. Daniel Gratjov satte segermålet i den 88 minuten och gav Kungälv en härlig seger. Innan dess hade Mikael Lindberg gjort två de första hemmamålet.

Kungälvs hemsida
IFK Kungälv- Västerås SK

- 15 grader men spelet värmde ändå i Haparanda där hemmalaget tog emot Sirius från Uppsala. Efter fem raka förluster kom så äntligen en ny poäng till norrbottningarnas skrala poängskörd. Matchen slutade 5-5 efter 2-3 ledning för Sirius i paus. 5-5 kvitteringen för Haparanda kom på övertid genom juniortalangen Tuomas Mokko. Mokko gjorde två mål och det gjorde även Pekka Hiltunen. För Sirius gör Christian Mickelsson två av lagets mål.

Haparanda/Tornio- IK Sirius

I ABB arena syd i Västerås mötte Tillberga fjorårets finalister Bollnäs. Även denna match var jämn och spännande och den slutade med Bollnäs seger med 7-6 efter hela 6-4 i paus. Strax innan paus gör Ville Aaltonen 6-3 till Bollnäs som då hade en stadigt grepp om matchen. Men Tillberga gav inte upp utan precis innan halvtidsvilan reducerade Mattias Rydberg till 4-6. Två hemmamål till de första 15 minuterna gjorde matchen helt jämn. Men det var ändå Bollnäs som fick sista ordet när Anders Spinnars i den 67 minuten fastställer slutresultatet till 6-7. Två tvåmålskyttar i båda lagen fick vi. För Tillberga Anders Östling och Johan Kruse och för Bollnäs Ville Aaltonen och Linus Forslund.