onsdag, november 17, 2010

Kvällens bandymatcher

IFK Kungälv vann klart borta mot Boltic med 8-4 i kvällens elitseriematch i bandy. Boltic tog ledningen med 1-0 hemma på Tingvalla. Fem mål av Kungälv inom loppet av tolv minuter gav dock gästerna en betryggande ledning som de aldrig släppte.Kungälvspelarna Daniel Gratjov gjorde tre mål och Ted Skoglund två. Segern innebar Kungälvs tredje raka seger. För Boltic gjorde Henrik Jönsson två mål.

Mer om matchen:
Boltics hemsida
IF Boltic- IFK Kungälv
Kungälvs hemsida

Edsbyn krossade Sirius på bortais med hela 6-0 efter 2-0 i paus. Mattias Hammarström och Jonas Edling blev tvåmålsskyttar. Ett uddlöst Sirius körde fast i Edsbyns täta försvar på Studenternas. Edsbyn visade samtidigt prov på offensiv effektivitet och vann välförtjänt matchen.

Edsbyns hemsida:
IK Sirius- Edsbyn IF

Christoffer Fagerström gav gästande Vänersborg ledningen borta mot Västerås i ABB Arena. Innan paus hade dock VSK vänt till ledning med 3-2. I den andra halvleken gick VSK ifrån i målprotokollet och vann med klara 8-3. Anders Bruun och Janne Rintala gjorde två mål för VSK,

Västerås hemsida
Västerås SK- IFK Vänersborg
Vänersborgs hemsida
Västerås SK- IFK Vänersn

Om de tre tidigare matcherna var ojämna så var matchen i Sandviken betydligt jämnare. Sandviken tog emot Villa Lidköping och förlorade tillslut med 5-6 efter 2-3 i paus. Det blev en rysare som stod och vägde hela matchen. Båda lagen hade ledingen och båda lagen kom tillbaka tills det stod 5-5 med tre minuter kvar av matchen. Då kliver Daniel Andersson fram och smäller in segermålet för Villa i den 87 minuten.Detta var Villas första seger i Sandviken sedan 14 januari 1998