fredag, november 12, 2010

Lyssna på de utförsäkrade

Socialförsäkringsminister Ulf Kristersson (M) skriver idag i DN om sjukförsäkringen. Vänsterpartiets nya ledamot i Socialförsäkringsutskottet Wiwi-Anne Johansson är mycket kritisk till ministern:

- Den här artikeln är väldigt typisk för de nya Moderaterna. Det är bara prat och PR, men de struntar i människorna som har utförsäkrats. Kristersson kallar utsorteringskedjan, med en gräns för hur lång tid en sjukdom får ta, för rehabiliteringskedja. Vi kallar det en utsorteringskedja, säger Wiwi-Anne Johansson.

- Kristersson påstår att de ska lyssna och vara ödmjuka. Men hittills har regeringen inte velat lyssna till alla de tusentals enskilda personer som fått lida, både fysiskt av sin sjukdom, men även psykiskt och ekonomiskt på grund av den nya socialfärsäkringsreformen. Sjuka människor som ser sig straffade av den moderatledda regeringen för att de haft oförskämdheten att bli sjuka och inte friskna till på den tid regeringen har bestämt. Se gärna över reformen men använd förstoringsglaset till att rätta till misstagen för dessa grupper som ni själva sett till att stjälpa, säger Wiwi-Anne Johansson.

- Det är frustrerande att regeringen tror att politiker kan sätta en administrativ gräns för hur länge man får vara sjuk. Den här stupstocken har gjort så att 10 000-tals sjuka människor har utförsäkrats. Det är dem som regeringen borde lyssna på, säger Wiwi-Anne Johansson.

Inga kommentarer: