fredag, november 26, 2010

Odd Hagel med sitt kompband spelar i Lindås Folkets Hus















I morgon Lördag så ger Odd Hagel en konsert med hela sitt kompband. Denna konsert sker i Lindås Folkets Hus. Det är andra året i rad som Odd avslutar året med en konsert i Lindås. Kl 19.00 börjar konserten och det kostar en hundring att se och höra dessa fantastiska musiker. Ring och boka biljett på nr. 070-279 97 08. Jag bad Diana Idensjö Hagel berätta lite om Odd och hans band:

Odd Hagel bor sedan fyra år tillbaka i Långasjö, men är uppvuxen i Skutskär utanför Gävle. Odds musik är en blandning av blues, pop och rock, med svenska eftertänksamma texter. Han skrev tidigare sina låtar på engelska men efter sin första singel gick han över till att skriva på svenska. Odd släppte sitt svenska album 2008. 2009 började han leta musiker inför sommarens gig . Han hittade snart de musiker han ville ha bakom sig på scen och de blev inte bara kvar över den sommaren som det från början var tänkt utan de är fortfarande kvar.

Odd Hagel uppträder i lite olika sättningar, dels med fullt band då han har med sig fyra proffsiga musiker på scen, dels i en sättning på tre personer (bas, gitarr och percussion), men underhåller även ensam med Diana på kör och percussion. I den större sättningen ingår kompmusikerna Kim Strandén på sologitarr, Thomas Aldin på Trummor och kör, Diana Idensjö-Hagel på percussion och kör samt Magnus Ljungqvist på bas. Mer info om kompmusikerna finns att läsa under media/kompbandet på hemsidan: Odd Hagel

Odd har musik som passar såväl på en rockig scen som i en konsert i kyrkan. Med andra ord passar han in på de flesta ställen. Senaste singeln släpptes hösten 2009 efter att påtrycket från folket var stort på att få ut låten ”Det vackra i min vardag” (som han tävlade med i Svensktoppen nästa) på platta. Och nu jobbar Odd på ännu en singel som planeras att släppas i april. Odd Hagel går in i studion i början av december.

Inga kommentarer: