lördag, november 20, 2010

Fredagens bandymatcher

Vetlanda tog en säker och rättvis seger när man igår kväll hemma på Tjustkulle besegrade nykomlingen Tillberga. Slutresulatet skrevs till 6-1 till smålänningarna efter 2-0 i paus. Matchen avgjordes i början av andra halvlek då VBK gjorde två snabba mål (50 min och 53 min) fram till 4-0.17-årige Joakim Andersson svarade för bägge målen i första halvlek. Detta var Vetlanda tredje raka hemmaseger och Tillbergas andra raka storförlust.

Mer om matchen:
Vetlandas hemsida
Vetlanda BK- Tillberga bandy

Det blev en målrik tillställning i Sparbanken Lidköping Arena när hemmalaget Villa besegrade Sirius med 9-6. Matchen var jämn och avgjordes inte helt förrän David Karlsson slog in 8-5 i den 83 minuten. Sirius ledde t o m efter 58minuter då Kalle Spjuth gjorde 4-5. Men sen vände Villa på steken igen. Nämnde David Karlsson gjorde tre mål i matchen och  Jesper Bryngelson två. Kalle Spjuth och Christian Mickelsson gjorde två mål vardera för Sirius.

Villas hemsida
Villa Lidköping BK- IK Sirius

Formstarka Kungälv pressade guldfavoriterna Sandviken hemma på Skarpe Nord. Kungälv ledde i paus med 2-1. Gästerna vände i andra halvlek och kunde åka hem till Gästrikland med en 2-4 seger., men 2-4 kom först på övertid genom Örebroförvärvet Erk Säfström.

Kungälvs
IFK Kungälv- Sandviken AIK
Sandviken

Kvällens tungviktsmatch spelades i Edsbyn där hemmalaget tog emot Västerås SK. Edsbyn imponerade och gav aldrig Västerås någon chans i hemmaarenan - seger 6-2. Hemmalaget gjorde matchens fem första mål innan VSK tilläts reducera. Edsbyns tredje raka innebär att laget tagit rygg på Hammarby i tabelltoppen. Daniel Liw gjorde två av Edsbyns mål