torsdag, december 09, 2010

Onsdagens bandymatcher

Efter en veckas uppehåll för landslagspel så var det i går äntligen dags för elitseriematcher i bandy igen. Full omgång bjöd kvällen på med några riktigt spännande matcher.

Riktigt jämnt och spännande var det i Edsbyn där hemmalaget tog emot Broberg från Söderhamn. Efter 1-1 i paus så drog bortalaget det längsta strået i hälsingederbyt. 2-4 slutade matchen sen Joakim Hedqvist,avgjort matchen för Broberg på övertid när han satte den tilldömda straffen. Sex mål fick de 1707 åskådarna se och dessa sex mål gjordes av sex olika målskyttar.

Mer om matchen:
Edsbyns hemsida:
Edsbyn IF- Broberg IF
Brobergs hemsida:
Edsbyn IF- Broberg IF

 Lidköping spelades i går det heta Vänernsderbyt mellan hemmalaget Villa och gästande Vänersborg. Det blev en målrik match som slutade 8-6 till hemmalaget. Matchen avgjordes i andra halvlek första hälft då Villa gick från 3-2 ledning till 7-2. Visserligen kom Vänersborg närmare i målprotokollet och gjorde tre raka mål till underläge 7-5 men försprånget var för stort. För att bekräfta det så gjorde Jesper Bryngelson 8-5 i den 90 minuten på en hörna. Jesper Bryngelson och David Karlsson gjorde två mål men värst i Villa var Daniel Andersson med tre mål. I Vänersborg gjorde Viktor Weiselius tre mål och Christofer Fagerström två.

Mer om matchen:
Villas hemsida
Villa Lidköping- Vänersborg
Vänersborgs hemsida
Villa Lidköping- Vänersborg

I Uppsala såg Vetlanda ut att gå mot segern när man hade en 1-3 ledning efter en kvart in i andra halvlek. Men hemmalaget Sirius kom tillbaka och knep en poäng. 3-3 slutade matchen efter 1-1 i paus. 3-3 målet kom i den 85 minuten på frislag genom Kalle Spjuth. Vi fick se sex olika målskyttar i matchen.

Mer om matchen:
Sirius hemsida
Sirius- Vetlanda
Vetlandas hemsida
Sirius- Vetlanda

Efter fyra raka hemmasegrar fick Västerås se sig besegrade i ABB Arena. Bollnäs hämtade in ett tvåmålsunderläge 4-2 och när Pär Törnberg slog in segermålet i slutminuterna betydde det 4-5 till Bollnäs. Västerås var i ledningen i stort sett hela matchen, men genom ett effektivt hörnskytte kunde Bollnäs komma ikapp och alltså även förbi. Michael Carlsson gjorde två mål för VSK medan vi hade två två målskyttar i Bollnäs nämligen Pär Törnberg och Daniel Skarps.

Mer om matchen
Västerås hemsida
Västerås- Bollnäs
Bollnäs hemsida
Västerås- Bollnäs

Nykomlingsmötet i på Tingvalla i Karlstad mellan Boltic och Tillberga slutade oavgjort 3-3 efter 1-0 i paus. Målet i första halvlek kom i den 36 minuten genom Robin Olsson. Boltic gick fram till en 3-0 ledning i efter 63 minuters spel. Då vaknade Tillberga och kämpade sig in i matchen. I den 66 minuten kom 3-1 och kvitteringen 3-3 gjorde Lucas Persson i den 85 minuten.

Mer om matchen:
Boltics hemsida
Boltic- Tillberga

I Haparanda var det jämt i en halvlek då hemmalaget tog emot Sandviken. Ställningen  i paus var 1-2. Men sen visade Sandvikens AIK varför man är ett guldtippad lag. Första halvan i andra halvlek gick SAIK i från till 1-7 och man slutade inte förrän man hade vunnit med hela  2-10. Christoffer Edlund och Daniel Mossberg gjorde tre mål var för gästrikelaget.

Mer om matchen:
Sandvikens hemsida
Haparanda/Tornio- Sandviken

Inga kommentarer: