måndag, december 27, 2010

Tredje raka förlusten för Bajen

Annandagsbandy brukar betyda att man har matcher med derbykaraktär. Men för Hammarby bandy blev det tvärtom då man ställdes inför säsongens längsta bortamatch den i Haparanda. Tyvärr var det inte bara avståndet som kändes avlägset utan även Hammarbys spel som nu verkligen har fått grus i maskineriet. Tredje raka förlusten blev ett faktum när Bajen förlorade i Haparanda med 4-6 efter 3-3 i paus.

Det började dock bra med ledingsmål för Hammarby genom David Pizzoni Elfving redan efter fem minuter. Men Haparanda/Tornio vände matchen på 15 sekunder i den 17 minuten. Först 1-1 på straff genom Pekka Hiltunen och precis efter avslag gör Peter Stock 2-1 för hemmalaget. Efter norrbottningarnas ledningsmål följde en period med intensiv Hammarbypress, men fenomenale finske landslagsmålvakten Marko Herajärvi tog allt. Men kvitteringen kom ändå tillslut när Stefan Erixon kunde sätta dit en hörna till 2-2 i den 38 minuten. Med en minut kvar av halvleken gör Per Einarsson 2-3 till Bajen efter en retur på ett fräsande skott av Patrik Nilsson. Detta trodde vi skulle stå sig halvleken ut men strax innan paussignalen kvitterar Haparanda genom Rolf Larsson och det målet skulle visa sig vara psykologiskt viktigt för matchens utgång.

För andra halvlek så tog överraskande Haparanda över matchen både spelmässigt men också målmässigt. Två mål inom loppet av fyra minuter gav Haparanda ett tvåmålsförsprång. 4-3 kom i den 57 minuten genom Tuomas Mokko och i den 61:a kom 5-3 genom Rolf Larsson som därmed gör sitt andra mål för hemmalaget. Efter det förmådde inte Bajen komma tillbaka, energin fattades i laget denna annandag. Inte blev det bättre när Igor Zolotarev gör 6-3 i den 82 minuten. Visserligen reducerade Hammarbys specielle målskytt Patrik Nilsson till 6-4 men då hade klockan passerat 90 minuter och matchen var redan förlorad. Matchen på Annandagen var för Bajens del den första i en serie på fyra under bara åtta dagar

En förlust är inget att bry sig om bara man vinner nästa, men nu har det blivit tre raka förluster och något måste göras i Hammarby. Det är tätt med matchandet just nu så man har ingen tid till eftertanke bara att göra allt man kan för att försöka bryta den negativa trenden.  De allra flesta lag har formsvackor så även Hammarby och det är det vi bevittnar nu. Men redan i morgon har vi chans att återigen komma på rätt köl då vi möter Villa Lidköping hemma på Zinkensdamm. Så det viktigaste nu är att man inte hänger med huvudet utan tror på sig själva och sin förmåga och och visar alla detta återigen ute på isen.