söndag, januari 16, 2011

Bandy i går

Sirius tog två mycket viktiga poäng när man hemma på Studenternas slog Villa med 5-4. Matchen var jämn hela vägen men avgjordes i den 81 minuten då Christian Mickelsson ökade på hemmalagets ledning till 5-3. Visserligen reducerade Villa till 5-4 men då hade klockan nått 90minuter. Sirius inledde bäst men Villa gick till pausvila med ett måls ledning då ställningen var 2-3 i paus. Efter pausvilan var Villaspelarna sena ut på plan och drabbades av en utvisning. När Sirius fick hörna i den 47 minuten kvitterade Erik Sundin. Fem minuter senare kunde Sirius ta ledningen med 4-3. Erik Sundin gjorde 2 mål för hemmalaget och för Villa gjorde David Karlsson två mål.

Mer om matchen:
Villas hemsida
Sirius-Villa

I Sandviken var det återigen dags för bandy på klassiska Jernvallen då ett ras på Göransson Arena hade gjort spel där omöjligt. Sandviken tog emot slutspelsjagande Kungälv. Första halvlek var jämn med ställningen 2-2 efter 45 minuter spel. I andra avgjorde SAIK med fyra raka mål och vann matchen med 6-2. Sandviken studsade alltså tillbaka efter 3-10 förlusten senast mot Bollnäs. Christoffer Edlund och Mikael Nilsson gjorde två mål för Sandviken.

Sandvikens hemsida
Sandviken- Kungälv
Kungälvs hemsida

Tillberga tog två mycket vikta poäng när man hemma slog Vetlanda med 9-6 efter 4-3 i paus. Tillberga var i ledningen från femte minuten. Vetlanda var dock med i matchen och efter 55 minuter var ställningen 5-4. Men två snabba mål för Tillberga betydde 7-4 efter 58 minuter och då kunde Vetlanda inte svara.  Fyra straffar utdömdes i andra halvlek, två till varje lag och samtliga fyra resulterade i mål. För Tillberga gjorde Anders Östling tre mål och Andreas Hammarbäck gjorde två. I Vetlanda hittade vi tre tvåmålsskyttar: Björn Einarsson, Marcus Sixtensson och Tomas Knutson