onsdag, januari 19, 2011

Bandy i går

Sirius tappade viktiga poäng i kampen om slutspelsplatsen när man förlorade borta mot Edsbyn med 7-3. Efter en timmes spel stod det faktist 3-3 på resultattavlan och Sirius stretade emot bra. Men fyra raka Edsbyn mål sänkte glädje för alla hemmasupportrar på DINA Arena. Matchavgörande var nog Jonas Edling 6-3 mål i den 82 minuten. Det var ett av hans tre mål denna kväll.  Christian Mickelsson gjorde två av Sirius mål. Detta innebär att Sirius nu ligger på kvalplats med 16 poäng och har en poäng upp till fast mark och hela fem upp till slutspel.

Mer om matchen:
Edsbyns hemsida
Edsbyn- Sirius

Toppmötet mellan Villa- Sandviken blev en svängig historia. Ett briljant Villa tappade allt efter sitt 4-1 mål efter 21 spelade minuter. Trots att SAIK tog ledningen efter 6 minuter spel så vände matchen snabbt. Men SAIK kom tillbaka och kvitterade till 4-4 innan pausvilan och i andra halvlek var det SAIK för hela slanten. Christoffer Edlund tystade hemmapubliken när han gjorde tre raka mål (fem totalt) fram till 4-7. Resten blev en transportsträcka och slutade med 5-11 till Sandviken som är tillbaka i gott slag igen efter 3-10 förlusten borta mot Bollnäs för en vecka sen. David Karlsson och Jesper Bryngelson gjorde två mål var för Villa. Christoffer Edlund gör hela fem för Sandviken medan Mikhail Svechnikov gjorde tre och Daniel Eriksson två för bortalaget . 4053 åskådare såg matchen i inomhushallen i Lidköping.

Villas hemsida
Villa- Sandviken
Sandviken hemsida

Tillberga var mycket nära två viktiga poäng borta mot Bollnäs när man med kvarten kvar ledde matchen med 2-5. Man gjorde en bra insats under andra halvleks första hälft då man vände paussiffrorna som var 1-0 till Bollnäs till ledning 2-5. Men Bollnäs kom starkt tillbaka och i den 90 minuten kom 5-5 målet genom Ville Aaltonen. Det var hans andra mål i matchen. Två mål gjorde också Per Hellmyrs för Bollnäs. Mattias Rydberg gjorde två mål för Tillberga som nu har fyra poäng upp till slutspel och de hade behövt bägge poängen.

Bollnäs hemsida
Bollnäs- Tillberga
Tillberga hemsida

Västerås SK ledde med hela 1-5 borta mot Vänersborg med 21 minuter kvar och såg ut att bärga två viktiga poäng i kampen om slutspelsplatsen. Men man tappade allt på slutet och Vänersborg kom närmare och i fatt för att Petter Andersson sköt 5-5 på volley i tredje övertidsminuten. Tung poängförlust för Västerås som dock ändå är en vinnare eftersom man drygade ut sin poängmarginal ner till Tillberga på nionde plats till fyra poäng. Vinnare blev också Vänersborg som nu har 13 poäng och lämnade nedflyttningsplatsen till Haparanda som dock har två matcher mindre spelade.