söndag, januari 09, 2011

Dagens bandymatcher

Vetlanda spelade hemma fast borta då man tog emot Sirius i Målilla. Det var inte för att Tjustkulle inte var spelbar utan att VBK vill på detta sätt få ut bandyn runt om i Småland. Publiken som var 710 till antalet fick se en jämn match som slutade 3-3 efter Sirius ledning 1-3 i paus. Båda lagen hade var sin halvlek, Sirius den första och Vetlanda den andra. Sirius tog ledningen med 0-2 genom två snabba mål i den 20 och 21 minuten innan VBK reducerade till 1-2 på straff i den 32 minuten genom Tomas Knutsson. Men det dröjde bara två minuter efter reduceringen så ökade Sirius på till 1-3 genom Kalle Spjuth. I andra halvlek var Vetlanda det vassare laget. Först reducerade VBK i den 55 minuten innan Kvitteringen (Erik Ivarsson) kom i 84:e minuten när Vetlanda var två man mer på isen. Innan dess hade hemmalaget också missat en straff. I Vetlanda fick vi se tre olika målskyttar medan Christian Mickelsson gjorde två av Sirius mål.

Mer om matchen:
Vetlandas hemsida
Vetlanda- Sirius
Sirius hemsida

Nykomlingsmötet mellan Tillberga- Boltic blev allt annat än jämn och spännande. Matchen slutade 16-3 till Tillberga efter 8-1 i halvtid. Viktiga poäng för Tillberga som är fyra poäng från en slutspelsplats. Men laget har hela sex poäng ner till nedflyttning och är med i kampen om nytt kontrakt där man har samma poäng som Sirius. För Boltics del är det allt annat än ljust där man ligger sist i tabellen med tre poäng. Anders Östling gjorde fyra mål, Andreas Hammarbäck gjorde tre mål, Mattias Rydberg, Lukas Persson och Johan Kruse gjorde två mål vardera för Tillberga.

Tillbergas hemsida
Tillberga- Boltic
Boltics hemsida

För det andra Västerås laget går det väldigt tungt. I dag blev det förlust med 7-2 borta mot Bollnäs efter 2-2 i paus. Efter som synes en jämn första halvlek drog Bollnäs i från i andra på ett övertygande sätt. Tre mål på sex minuter mellan den 58 och 64 minuten avgjorde matchen. Bollnäs utökade sedan ledningen och vann andra halvlek med 5-0. Bollnäs befäste sin slutspelsplats i och med segern medan VSK fortfarande håller den åttonde och sista platsen men hotas i första hand av Kungälv som ligger en poäng bakom. Linus Forslund gjorde tre mål för Bollnäs och Mikko Lukkarila gjorde två.

Bollnäs- Västerås

Broberg var klart bäst i första halvlek när man hemmamötte Edsbyn i ett hett derby. Ledning med 5-2 efter två mål av både Joakim Hedqvist och Ted Bergström. Men Edsbyns Mattias Hammarström reducerade två gånger till 5-4 i andra halvlek och matchen stod och vägde. Brobergs Vadim Arhipin gjorde 6-4 och laget fick lite andrum. Edsbyn pressade och hade flera hörnor, dock resultatlösa.