torsdag, januari 13, 2011

Gårdagens bandymatcher

sOm någon hade sagt innan match att Bollnäs skulle vinna över Sandviken hade många inte trott på det och hade man dessutom sagt att Bollnäs inte bara skulle vinna utan även göra 10 mål hade man nog blivit idiotförklarad. Men det var precis det som hände i går på Sävstaås när Bollnäs mycket överraskande vann med 10-3 efter hela 7-1 i paus. Bollnäs prestation blir inte sämre av att två ordinarie backar Anders Soinnars (skadad) och Johan Berglund (sjuk) saknades. Berglund ersattes av 17-årige Jens Wiik som inte bad om ursäkt. Han gjorde bl a 2-0-målet på en hörnretur. Det dröjde ända till första övertidsminuten i första halvleken innan SAIK gjorde sitt första mål och då stod det redan 7-0. Linus Forslund gjorde tre mål, Per Hellmyrs gjorde två för Bollnäs. Christoffer Edlund gjorde två mål för bortalaget.

Mer om matchen:
Bollnäs hemsida
Bollnäs- Sandviken
Sandvikens hemsida
Bollnäs- Sandviken

Även Vetlanda vann stort men det var mer väntat då man mötte Boltic hemma på Tjustkulle.12-1 slutade matchen efter 3-0 i paus. Boltics första mål kom vid ställningen 10-0 i den 85 minuten så det var ingen snack om var denna segern skulle gå. Vetlanda var överlägsna i allt. För Vetlanda gjorde Björn Einarsson 4 mål, Tomas Knutson 3 mål och Tim Persson 2 mål. För Vetlandas del befäste man sin slutspelsplats och har nu fyra poäng ner till strecket

Mer om matchen
Vetlandas hemsida
Vetlanda- Botlic
Boltics hemsida
Vetlanda- Boltic
 
Västerås SK fick en drömstart i Lidköping men fick trots 0-3 efter 19 minuter nöja sig med 5-5 när slutsignalen gick. En tung poängförlust för bortalaget som behöver poängen i kampen om slutspelsplatsen. Gästerna ledde även med 4-1 innan Villa gjorde tre raka mål. Tobias Holmberg satte 4-5 i 88:e minuten med sitt andra mål för kvällen, men Villas Linus Rönnkvist såg till att hemmalaget fick oavgjort. Veteranen Ted Andersson gjorde två hörnmål för Västerås.

Mer om matchen:
Villas hemsida
Villa- Västerås

 I den viktiga sträckmatchen mellan Kungälv och Sirius fick bägge lagen var sin poäng då matchen slutade 4-4 efter 3-3 i paus. Kungälv ledde med 3-1 innan Sirius vände till 3-4 i den 55 minuten. Men Kungälv kvitterade med 10 minuter kvar genom Timo Arjanko och 4-4 stod sig matchen ut. Det innebär att Kungälv skuggar Västerås strax under slutspelstrecket där man är en poäng ifrån medan Sirius ligger på fast mark för nytt kontrakt med 14 poäng men det är otroligt jämt där nere i bottenregionen.

Mer om matchen:
Kungälvs hemsida
Kungälv- Sirius

Haparanda ledde med 3-1 i paus med tappade ledningen i slutet av andra halvlek då Tillberga kom i fatt till 3-3 som blev slutresultatet. Tung poängförlust för Haparanda som behöver poängen där man ligger på kvalplats, däremot en viktigt poäng för Tillberga som ligger en placering före Haparanda i tabellen och även dem på kvalplats. Tillbergas båda mål i andra halvlek kom i den 82 minuten respektive 85 minuten. Pekka Hiltunen gjorde två mål för Haparanda och Anders Östling två för Tillberga.

Mer om matchen:
Tillbergas hemsida
Haparanda- Tillberga

Inga kommentarer: