söndag, januari 16, 2011

Gör om gör rätt, Smålands FF

I fredags kom Smålands fotbollsförbunds förslag för serieindelning av DIV 6 2011 och den visar på en konstigt serieindelning där logiken saknas. För Johansfors del så hamnar man enligt förslaget i DIV 6 Emmaboda där man om förslaget går igen kommer få långa resor ända upp till Åseda och Norrhult i Uppvidinge kommun. Samtidigt så får man inte möta lag som ligger några mil borta som  t ex. Nybro kommunlagen Alsjöholm, Hökens FF och Flygsfors/Gadderås. För klubbarna i Nybro är det ännu värre där man är uppdelade i tre olika serier. Fyra lag tillhör Högsbysexan, Två i Ölandssexan och ett i Emmabodasexan (Örsjö).

Visst kan de vara kul att möta andra lag också men det är trots allt matcherna mot lagen i närområdet som drar mest intresse och roligast att spela mot. Sen kan givetvis kanske inte alla lagen hamna i samma serie men jag tycker nog att det finns lite att se över i förslaget och möjligheter till förbättringar som tävlingsutskottet i  Smålands FF kan diskutera. Jag hoppas verkligen de tar åt sig av den kritik som har kommit från olika håll och man gör om serieindelningen så att den blir bättre. Rättvis blir den aldrig men så bra som möjligt kan det bli.

Att kalla serien DIV 6 Emmaboda är naturligtvis smickrande men med bara ett lag från kommunen, Johansfors IF och 4 lag från Uppvidinge kommun, (Norrhult BK, Älghult IF, Åseda IF och Lenhovda IF) borde den naturligtvis i såfall hetat DIV 6 Uppvidinge. Men det kanske är det minsta problemet vad serien heter. Det är vilka som ingår i serien som skapar vissa frågetecken. Inte på klubbarna i sig förstås utan hur tänkte Smålands FF när man delade in lagen. Övriga lag i den tilltänkta serien är, Örsjö (Nybro kommun), Skruv, Kosta (Lessebo kommun), Konga SK (Tingsryd kommun) och Nöbbele BK (Växjö kommun).

Jag undrar som sagt var hur de tänkte när de fastställde förslaget, vad är tävlingsutskottets argument till denna serieindelning? Det hade varit spännande att få veta och en annan sak är om de diskuterade andra alternativ eller om utskottet fastnade till just denna lösning direkt. Men ett förslag är ändå bara ett förslag och en idé att utgå efter och jag hoppas som jag skrev innan att de tar åt sig de kritiska synpunkterna och gör om indelningen snarast. Det är trots allt det som betyder något i slutändan.

Vill ni se alla serieförslag, klicka på Smålands FF hemsida

Inga kommentarer: