måndag, januari 10, 2011

Kungälvs hunger avgjorde mot Bajen

Efter fyra raka segrar tog det tvärstopp för Hammarby i gårdagens bortamatch mot Kungälv. Det blev en förlust med 4-7 efter underläge 1-2 i paus. Matchen var jämn hela vägen men det som avgjorde matchen denna kväll var att Kungälv var mer hungriga på två poäng än vad Bajen var och var hela tiden steget före på resultattavlan. Förutsättningarna var inte de bästa för Hammarby för det bästa Bajen har framåt och bakåt saknades – både Patrik Nilsson och Olov Englund var febersjuka och kunde inte spela.

Det var med andra ord hemmalaget som tog ledningen trots att det var Hammarby som hade bollen mest. I den 9 minuten gör Ted Skoglund mål på ett friläge. Hammarby skapade en del chanser mot ett lågt och lurspelande Kungälv och i den 24minuten får Bajen utdelning på sin andra hörna. Stefan Erixon drar på och Virtanen tvingas lämna en retur som Johan Östblom först missar, men Pelle Einarsson till slut kan placera in högt till 1-1. Hammarby fortsatte att ha ett stort bollinnehav men var ineffektiva framför Kungälvsmålet. I tjugoåttonde minuten skjuter Rickard Koch en boll i högra stolpen. Under en tiominutersperiod har Hammarby tre skott på mål men de är alla för lama. I stället är det återigen Kungälv som gör mål genom Markus Kumpoja som tar ner en lyra och utnyttjar friläget som uppstår. 2-1 blir också paussiffrorna.

Hammarby brukar ligga under efter första halvlek så detta ingav ingen direkt oro och Hammarby fortsatte att försöka skapa farligheter men det var fortsatt ineffektivt framför det offensiva målet. Med 54 minuter spelade hittade i alla fall Stefan Erixon ett skottläge vid straffområdeslinjen mitt för mål och kunde panga in 2-2. Fast Kungälv hade efter mindre än en minut efter kvitteringen återtagit ledningen, 3-2. Kumpoja gjorde det igen och det var hans andra av sammanlagt fyra mål. Fem minuter senare gjorde Kungälv 4-2 efter en riktig felpass av Stefan Erixon, avancerade lagkapten Mikael Lindberg och fick på ett bra skott, som Patrik Hedberg tvangs lämna retur på, varvid Mikael Vaihela kunde vispa in bollen i mål. Det tog två minuter innan Hammarby reducerade till 3-4 och målskytt var Rickard Koch. Nu stod matchen och vägde och nästa mål skulle bli troligtvis matchavgörande. Men detta var inte Hammarbys match .En sur dag som denna belönas förstås Hammarbys press med ett 5-3-mål av Kumpoja efter en hörnretur. Hammarby kunde dock reducera drygt fem minuter senare. Bajen får en straff och Stefan Erixon lägger den men Kungälvs målvakt slänger ut en hand och får ut bollen åt vänster men på returen kan Johan Östblom slå in bollen framför mål där Ulf Einarsson gör 5-4. Nytt hopp med tio minuter plus tilläggstid kvar. Men närmare än så här kom inte Hammarby denna eftermiddag utan istället kunde Kungälv avgöra matchen på två sena straffar i den 84 minuten och i den 88 minuten och vinna med 7-4.

Inte så mycket mer att säga om detta mer än att man måste ha den lilla extra hungern för att vinna jämna matcher. Det hade Kungälv i går eftersom de slåss om en slutspelsplats och därför fick de lite extra energi av det. För Hammarbys del så är det bara att ta nya tag i nästa match som är hemma mot Vänersborg och då hoppas vi att man är på vinnarspåret igen