torsdag, januari 20, 2011

Statistik är bra men ändrade regler för sjuka och fattiga vore bättre

Efter en massiv kritik av Försäkringskassans uteblivna statistik över de utförsäkrades ekonomiska situation har nu socialförsäkringsminister Ulf Kristersson tagit mod till sig och kräver att vi alla och regeringen får en sådan statistik.

- Det är bra att socialförsäkringsministern inte längre vill medverka till att mörka hur ekonomin ser ut för de över 40 000 som utförsäkrats från Försäkringskassan, säger Wiwi-Anne Johansson (V), riksdagsledamot i socialförsäkringsutskottet.

- Förra årets statistik visade ju med all önskvärd tydlighet att de allra flesta fick mycket mindre pengar i plånboken tvärtemot vad regeringen sagt.

- Förutom att regeringen bestämt att de sjuka nu ska vara friska på bestämd tid så har de blivit fattigare. Hur mycket fattigare vill vi förstås även i fortsättningen se statistik på men det vore förstås bättre om socialförsäkringsminister Ulf Kristersson ville göra något åt deras fattigdom. Tyvärr har vi inte hört honom säga att han vill det, säger Wiwi-Anne Johansson (V).

Inga kommentarer: