tisdag, februari 15, 2011

Årets pristagare på Emmabodadagen

Tioåriga Ellen Kallerbäck från OK Verda blev Årets bragdhjälte vid måndagskvällens Emmabodadag i Folkets Hus. Ellen Kallerbäck fick priset för att hon under 2010 i 30 orienteringstävlingar. Av dessa vann hon hela 25. Ellen blev Smålandsmästarinna i sprint och medeldistans. Hennes allra största bedrift var när hon vann O-Ringen i Örebro. Hon segrade på samtliga fem etapper bland 168 tioåringar från Sverige och många andra länder. Ellens bedrift är något alldeles extra som aldrig tidigare hänt, varken i klubben eller i grannklubbarna. Enligt motiveringen har Ellen en enorm fokusering och fysik är alltid glad och sprudlande.

Årets Kristina och Årets Karl-Oskar gick för första gången till ett äkta par. Magnus Axelsson och Malin Eriksson. som tillsammans driver Ödevata fiskecamp. Tillsammans har de lyft en gammal, sliten kriminalvårdsanläggning och gjort något helt nytt av den. Dessutom strävar de hela tiden framåt och de bidrar i hög grad till att stärka Emmaboda kommun i det allmänna medvetandet, heter det i juryns motivering.

Årets Ungdom gick till nio ungdomar från högstadiet:
Robert Dahlskog, Felix Elofsson, Elin Götesson, Rasmus Henriksson, Annie Linnér, Jakob Persson, Emmy Rundqvist, Olle Steen och Hanna Stefansson fixade på egen hand en drogfri fest för ungdomar 13-18 år på kvällen samma dag som karnevalen.
Gruppen gjorde allt från budget, bokning av artister och DJ, ordnade med mat och försäljning samt sponsring. Omkring 150 ungdomar dök upp till festen på Nöjeshuset.

Årets framtidsutvecklare blev Jan-Erik Jansson inflyttad till Broakulla, som gjort mycket för Broakulla samhälle, bland annat i sitt engagemang och idoga kamp för att åter få en butik i Broakulla.

Ett stort grattis till alla pristagare och till alla andra som gör ovärdeliga insatser i Emmaboda kommun.

Inga kommentarer: