måndag, februari 28, 2011

Fördel Bollnäs och Villa

Bollnäs vann även den tredje matchen över Sirius. Slutresultatet blev 5-1 och Bollnäs visade att man är klassen bättre än Uppsalalaget. 2-0 i paus följdes upp av 3-0 i den 54 minuten av Linus Forslund. Visserligen reducerade Sirius i den 74 minuten till 3-1 men närmare än så kom inte bortalaget. Nu leder Bollnäs med 2-1 och kan avgöra matchserien i morgon i Uppsala. Publiken fick se sex mål med sex olika målskyttar.

Mer om matchen:
Bollnäs hemsida
Bollnäs- Sirius
Sirius hemsida

Desto jämnare var det i Lidköping där Villa- Broberg möttes i den viktiga tredje matchen. Det stod 1-1 i matcher och båda lagen gick in för seger. Publiken som uppgick till 2563 stycken fick se en fantastisk bra och dramatisk bandymatch som fick avgöras först i förlängning efter 6-6 i full tid. Det var Broberg som nästan hela tiden låg före i målprotokollet med ett Villa som ständigt kom tillbaks. Första gången Villa var i ledningen var när David Karlsson gjorde 6-5 i den 77 minuten . Men Broberg kvitterade till 6-6 i den 88 minuten och fixade en förlängning I förlängningen tog dock hemmalaget tag i taktpinnen och styrde och pumpade på mot ett något mer tröttkört hälsingelag. Villa skapade flera chanser till att avgöra, men fick vänta in till strax innan sidbytet då Klas Nordström hittade nätet bakom Brobergsmålvakten Dennis Wasberg, som stått för flera viktiga räddningar under förlängningen. Nu har Villa möjlighet att avgöra i nästa match som spelas i Söderhamn i morgon men ingen skulle bli förvånad om det blir en femte och helt avgörande match på torsdag. Klas Nordström gjorde tre mål och David Karlsson två stycken för Villa. Två tremålskyttar hittar vi i Broberg nämligen Joakim Hedqvist och Daniel Jonsson.