onsdag, februari 23, 2011

Första set till Hammarby

Kvartsfinalserien inleddes i går på Zinkensdamm när Hammarby tog emot Edsbyn och det blev som väntat en spännande och dramatisk match. Publiken som i gårkväll uppgick till 2833 i den tiogradiga kylan på Södermalm fick se båda lagen ha var sin halvlek, Hammarby den första och Edsbyn den andra. Hammarby tog tag i matchen och spelade väldigt bra första halvtimmen då man klart var de bättre laget och skapade många farliga chanser men det blev bara två mål under denna period. Först 1-0 på hörna i 11 minuten genom ett hårt skott av David Pizzoni Elfving. Sen gjord Rickard Koch 2-0 i den 21 minuten efter en genial genomskärare från Johan Östblom. Edsbyn kom in i matchen efter en halvtimmes spel och började skapa farliga chanser och Bajens målvakt får visa att han är en duktig burväktare. Men tyvärr i den 45 minuten kom 2-1 reduceringen för Edsbyn. Magnus Olsson, som numera är en ganska långsam men fortfarande tekniskt skicklig spelare, får ett skottläge och skjuter löst mitt på Hedberg som tyvärr missbedömer bollen och släpper in den mellan benskydden. 2-1 blir också halvtidsresultatet.

Men Bajen svarar direkt i den andra halvleken. I 47 minuten kan Patrik Nilsson mycket snyggt och otagbart sätta 3-1-målet i Edsbynmålvakten Anders Svenssons bortre kryss. Men bara ett par minuter senare får Edsbyn straff. Robin Sundin blev utvisad för sabotage vid avgörande fördel. Säkre straffskytten Jonas Edling satte obarmhärtigt straffen bakom Hedberg, 2-3. Strax efter hade samme Edling en riktigt vass chans att kvittera för Edsbyn. Nu var Edsbyn definitivt inne i matchen på allvar och Hammarby fick vissa bekymmer att freda sitt mål. Hammarbys farligheter kom via hörnor där hårda skott avlossades mot Edsbyn målet men utan att träffa. Edling skulle få sitt 3-3 mål lite senare nämligen i den 65 minuten. Hans Andersson fick iväg en lång och otroligt välplacerad lyra som Jonas Edling kunde plocka ner och grymt effektivt sätta bakom Patrik Hedberg. 3-3. Nu var det alltså oavgjort och matchen stod och vägde och nu kändes det att matchen kunde sluta hur som helst. Det var Hammarby som tog tag i taktpinnen igen och ännu en gång skulle ett mål infalla efter en hörna. David Pizzoni Elfving gör då sitt andra hörnmål i matchen på ett slagskott! 4-3 till hemmalaget med 76 minuter spelade. Men den ledningen varade bara i fyra minuter för i den 81 var det återigen oavgjort på resultattavlan. Simon Jansson är sist på bollen efter en tilltrasslad situation framför Bajenmålet och kan kvittera. Båda lagen går nu för seger under sista minutrarna och spelet böljar fram och tillbaka. Edsbyn har de farligaste chanserna och med bara ett par minuter kvar av ordinarie speltid får man ett mål bortdömt. Enligt domaren har bollen sparkats in. Minuten senare har Edsbyns Daniel Liw en jättechans att göra mål. Men Patrik Hedberg gör en kanonräddning. Istället kan, när matchuret just passerat 90 minuter, en annan  Patrik nämligen med efternamnet Nilsson, sätta 5-4. Målet är helt hans eget. Han drar tre, fyra motståndare och skjuter ur snävt högerläge i Anders Svenssons bortre kryss. Stort jubel från Bajenpubliken och denna gång håller Hammarby ut till slutsignalen.

Första matchen alltså till Hammarby och det var en viktig seger för nu följer två matcher i Edsbyn med start i morgon. Väldigt kul att se att Patrik Nilsson är på väg till den form han hade tidigare under säsongen. Det kan vara det som tippar över matchserien till Hammarbys fördel. Hela laget kämpade och slet och det kommer bli intressanta matcher framöver.