torsdag, februari 03, 2011

Gårdagens bandymatcher

Kungälv tog två mycket viktiga poäng när man i går slog Tillberga borta med 4-6 efter 3-3 i paus. Bohus laget tog tag i matchen direkt och trots ett tidigt underläge med 1-0 vände Kungälv till ledning 1-3 efter 20 minuter spel. Tillberga kom tillbaka och tog med sig 3-3 in till pausvilan. I början på andra gör Andreas Hammarbäck 4-3 till Tillberga. Men matchen skulle svänga ännu en gång när Kungälv gör tre raka mål där matchavgörande 4-6 kom i den 87 minuten genom Markus Kumpuojas tredje mål för kvällen. Kungälv har därmed häng på framför allt Vetlanda som förlorade kvällens match och är nu två poäng bakom

Vetlanda som för andra gången i årets serie spelade hemma fast borta. Matchen mot Broberg/Söderhamn spelades i Oskarshamn och drog 516 åskådare till Arena Oskarshamn. Men för Vetlandas del blev det en tung förlust med 5-8 efter 2-5 i paus. Det var ingen snack om var segern skulle gå utan Broberg imponerade stort i kväll. Efter 38 minuter stod det 1-5 och efter 52 stod det 2-7. Vetlanda tilläts sen komma in i matchen men Borberg segern var aldrig hotad. I Broberg fanns det två tvåmålskyttar, Ted Bergström och Daniel Jonsson. Jesper Jonsson och Tobias Knutson gjorde två mål för Vetlanda.

Kvällens tungviktsmöte spelades i Sandviken där hemmalaget tog emot Edsbyn. Men spänningen uteblev helt denna kväll eftersom Sandviken imponerade stort och vann till slut med 9-4. Redan i paus stod det 6-0 och efter 81 minuter hade Sandviken hela 9-2. Mikko Aarni gjorde fem av målen och Daniel Mossberg gjorde två. SAIK spelade riktig propaganda bandy och tog ett jättekliv mot seriesegern och man undrar vilket lag ska rå på dem i slutspelet?

Bollnäs stärkte andraplatsen i serien genom att vinna den svåra bortamatchen i Haparanda med 0-4. Efter en mållös första halvlek visade Linus Forslund vägen genom att göra 0-1 tre minuter efter paus. Matchen avgjordes definitivt av Ville Aaltonen när han gör 0-3 i den 81 minuten. Målet var hans andra i matchen.

Villa Lidköping hade inga som helst bekymmer att åka hem från Tingvalla i Karlstad med två poäng i bagaget. Matchen mot Boltic slutade 1-10 efter 1-4 i paus. Just 1-4 målet var det som avgjorde i den 45 minuten. Fram tills dess hängde Boltic med hyfsat och deras reducering till 1-3 kom 43 minuten genom Niclas Skjöld. Men Villas snabba replik sänkte det lilla lilla självförtroendet hos Bolticspelarna. Jesper Bryngelson och Daniel Andersson gjorde tre mål var och två mål gjorde David Karlsson och Klas Nordström.

1 Sandviken       21  18 0 3   171-81     36
2 Bollnäs            21  13 2 6   112-77     28
3 Villa                21  13 1 7   124-98      27
4 Broberg          21  12 2 7   108-95      26
5 Edsbyn           21  12 1 8    103-81      25
6 Hammarby     21  11 3 7    110-90     25
7 Västerås         21   9 3 9      93-84      21
8 Vetlanda         21   8 5 8    100-98      21