lördag, februari 05, 2011

Gårdagens bandymatcher

Vetlanda var tillbaka på Tjustkulle efter sin "hemmautflykt" till Oskarshamn för några dagar sedan. I går mötte man Haparanda/Tornio som verkligen är i behov av poäng. I en jämn match var det hemmalaget som drog det längsta strået och vann med 6-5. Vetlanda fick en kanonstart och ledde med 3-0 efter åtta minuters spel och hemmalaget skaffade sig en betryggande 6-2-ledning i den 58 minuten. Men Haparanda kom starkt tillbaka och var nära att få med sig en pinne till Norrbotten men närmare än 6-5 i den 85 minuten kom man inte. Jonas Löfstedt och Tomas Knutsson gjorde två mål var för VBK och Mikko Rytkönen gjorde två av Haparandas mål.

Mer om matchen:
Vetlandas hemsida
Vetlanda- Haparanda

Tillberga var mycket nära en stor skräll då man hemma på ABB Arena Syd tog emot serieledarna Sandviken. Man vände matchen i andra halvlek från underläge 1-3 till ledning 5-4 med fem minuter kvar att spela. Men skyttekungen Christoffer Edlund kvitterade dock till 5-5 i den 93:e minuten. Andra halvlek måste ha varit Tillbergas om inte bästa så näst in till. Det mesta stämde och det var starkt av laget att vända mot SAIK. Synd för dem att de inte kunde hålla undan på slutet. Veteranen Per Fosshaug gjorde två mål för Tillberga och Christoffer Edlund gjorde tre av Sandvikens mål.

Inget av lagen har någon matchrapport tillgänglig än.

Sirius hade stora bekymmer mot Boltic på Tingvalla i Karlstad. Det var först i den andra övertidsminuten av andra halvlek som Erik Sundin räddade Sirius heder genom att sätta segermålet, 4-3. Boltic ledde i paus med 3-2 och gjorde sin bästa match på länge. Konstantin Akhlestin gjorde två av Karlstadslaget mål b la Boltics 3-2 ledning i den 39 minuten. Men Sirius vände i andra halvlek och tog två viktiga poäng i kampen om slutspelet. Erik Sundin gjorde två mål för Sirius.