torsdag, februari 10, 2011

Gårdagens bandymatcher

Västerås slog Broberg i en mycket viktigt match för hemmalaget med 5-2 hemma på ABB Arena Syd. Man såg här vilket lag som var mest motiverat för VSK gick helt rättvist fram till en 3-0 ledning efter 26 minuter spel. Men Broberg kom tillbaka och reducerade två gånger innan halvtid så det var en öppen match inför andra. Men i andra var Västerås återigen det starkaste laget och gjorde två avgörande mål ganska sent in i halvleken. Det mycket viktiga fjärde målet kom i den 71 minuten och 5-2 i den 84. Segern innebär att Västerås ligger sjua med 24poäng och är på slutspelsplats med tre matcher kvar. Västeråsspelarna Jonas Nilsson och Ted Andersson gjorde tre respektive gjorde två mål.

Mer om matchen:
Västerås hemsida
Västerås- Broberg
Brobergs hemsida
Västerås- Broberg

Vetlanda var omgångens stora förlorare då man på bortais mötte Bollnäs och förlorade med 7-4. Det innebar att Vetlanda just nu ligger utanför slutspelsplats med en poäng upp till åttan. Det var en jämn första halvlek de 1347 fick se på Sävstaås i Bollnäs. Hemmalaget började bäst och gick efter 15 minuter fram till en 2-0 ledning. En kvart senare hade Vetlanda kommit ifatt till 2-2 innan båda lagen sedan gjorde var sitt mål innan halvtid. I andra kom rycket med två snabba Bollnäsmål inom loppet av fyra minuter mellan 61 och 65 minuten. Innan dess i den 53 minuten hade hemmalaget tagit ledningen med 4-3 så nu stod det alltså 6-3 och det blev spiken i kistan för Vetlanda som inte reste sig mer. Pär Törnberg gjorde två mål för Bollnäs och i bortalaget hittar vi två tvåmålskyttar Tomas Knutson och Johan Löfstedt.

Mer om matchen
Bollnäs hemsida
Bollnäs- Vetlanda
Vetlandas hemsida
Bollnäs- Vetlanda

Edsbyn hade inga problem att besegra Boltic på hemmais. 10-2 slutade matchen efter 5-2 i paus. Men faktum var att Boltic tog ledningen med 0-1 efter 6 minuter och höll den i fem minuter innan Edsbyn kvitterade. Sen drog Edsbyn ifrån och det roliga tog slut för Karlstadslaget. Magnus Olsson gjorde tre mål för Edsbyn och Martin Söderberg och Daniel Liw gjorde två. Jacob Bucht gjorde två för Boltic.

Mer om matchen
Edsbyns hemsida
Edsbyn- Boltic

Som väntad vann även Sandviken borta mot Vänersborg med 1-5 efter att samtliga sex mål kommit i andra halvlek. Vänersborg stod upp bra under större delen av matchen men orkade inte matchen ut och det hela  avgjordes i den 74 minuten då Mikhail Svechnikov gjorde 1-3  för SAIK och sen rann det iväg för Vänersborg. Det innebär att Vänersborg fortfarande ligger på kvalplats med 13 poäng men samma poäng som Haparanda som ligger näst sist och just nu utanför Elitserien nästa år. Christoffer Edlund gjorde två av Sandvikens mål

Mer om matchen
Vänersborg
Vänersborg- Sandviken

Publiken i Sparbanken Lidköping Arena fick se en målrik match när hemmalaget Villa Lidköping slog Tillberga med 8-7 efter 3-1 i paus. Hemmalaget var under hela matchen steget före Tillberga i resultattavlan men bortalaget gav aldrig upp utan pressade Villa ända in i slutet. Efter 37 minuter gör Villa 3-0 genom Jesper Bryngelson och i 63 minuten gör Villa 6-3. Men Tillberga gjorde därefter två snabba mål till 6-5 och matchen var i den 70 minuten verkligen öppen nu. Men tre minuter senare ökar Villa på till 7-5 och det blev matchavgörande även om Tillberga fortsatte att kämpa under matchen samtliga 90 minuter men räckte inte ända fram.

Mer om matchen
Villa hemsida
Villa- Tillberga

Klicka för: Aktuell Tabell

Inga kommentarer: