torsdag, februari 17, 2011

Gårdagens bandymatcher

Många frågetecken rätades ut i gårkväll när bandyns näst sista elitserieomgång spelades. Sirius blev helt klara för slutspel när man på hemmais besegrade Broberg med 4-2 efter 2-1 i paus. Matchen var jämn hela vägen men Sirius var det lag som hade de lilla extra viljan ute på isen. Hemmalaget vände 0-1 till ledning 2-1 på fyra minuter mellan 26 och 30 minuten. Den jämna matchen avgjordes i den 77 minuten då Pierre Roos gjorde 4-2 för Sirius. Christian Mickelsson gjorde 2 mål för hemmalaget.

Mer om matchen:
Sirius hemsida
Sirius- Broberg
Brobergs hemsida

Även Västerås är mycket nära slutspel efter man på ABB Arena Syd i Västerås spelat 4-4 mot serieledarna Sandviken. Även här fick de 1832 åskådarna se en jämn och spännande match där lagen följdes åt till slutet. Förutom Anders Bruun 1-0 mål för hemmalaget i den 13 minuten var det Sandviken som ledde matchen tre gånger. Men Västerås kvitterade alla tre gångerna. Victor Engström gjorde ett snyggt solomål och spikade 4-4 i den 77 minuten VSK är nu på sista slutspelsplats en poäng före Kungälv och Vetlanda inför sista omgången då Västerås möter jumbon Boltic på bortais. Det ser med andra ord bra ut för Västerås. Åtta mål fick publiken i Västerås se och de gjordes av åtta olika målskyttar.

Västerås hemsida
Västerås SK- Sandviken

IFK Vänersborg säkrade i går en kvalplats när man hemma besegrade Tillberga med 5-2. Stor matchhjälte för hemmalaget var Alexander Mayborn som gjorde tre av Vänersborgs fem mål. Trots tidig ledning för Tillberga kvitterade Vänersborg omgående till 1-1 i den 3 minuten  Sen ledde man med 4-1 efter 28 minuter spel och hade i praktiken avgjort matchen då. Segern innebar att Vänersborg nu har tre poäng ner till Haparanda på nedflyttningsplats med 1 omgång kvar och därmed får Haparanda lämna elitserien.

Vänersborgs hemsida
Vänersborg- Tillberga

Haparanda som var i stort poängbehov mötte Edsbyn borta i går och tyvärr för deras del blev det en ödesdiger förlust med 7-2 efter 3-2 i halvtid. Norrbottningarna tog ledningen två gånger under första halvlek, 0-1 efter 8 minuter och 1-2 efter 21 minuter. Båda gångerna kvitterade Edsbyn och i den 27 minuten tog man också ledningen med 3-2. Efter det kunde inte Haparanda resa sig mer utan siffrorna rann iväg andra halvlek och stannade vid sju mål för Edsbyn. Därmed åker Haparanda ur Elitserien. Mattias Hammarström gjorde två mål för Edsbyn.

Edsbyns hemsida
Edsbyn- Haparanda

Kungälv förlorade tungt hemma mot Bollnäs med 3-7. Det verkade som om stundens allvar tyngde hemmalaget för man fick aldrig i gång sitt spel. Efter en jämn första halvlek som slutade 2-3 ryckte Bollnäs i andra halvlekens början och ledde med 2-6 efter 63 minuters spel. Efter det orkade inte Kungälv att komma i tillbaka utan Bollnäs kunde hålla undan tills slutsignalen ljöd över Skarpe Nord. Nu får Kungälv väldigt svårt att nå slutspel. Man måste vinna mot Broberg på bortais samtidigt som Västerås ska förlora borta mot Boltic. Juho Liukkonen gjorde två av Bollnäs mål

Kungälvs hemsida
IFK Kungälv- Bollnäs
Bollnäs hemsida

Vad hände med Vetlanda i gårkväll? Den frågan är det många som ställer sig i dag. Slutspelsjagande VBK var på besök i Lidköping för att möta Villa. Visserligen ett hemmastarkt lag men att förlora med hela 14-4 är oförklarligt Faktum är att Vetlanda började väldigt bra och motiverat och ledde faktiskt med 0-2 redan efter 4 minuters spel och 1-3 efter 24 minuter. Sen kom det oförklarliga raset där VBK slogs i spillror och redan  i paus stod det 6-3 och efter dryga kvarten av andra halvlek stod det hela 10-3 till Villa.Men Villa var inte nöjda med detta utan gjorde ytterligare fyra mål innan matchen sista signal ljöd.  Därmed är Vetlandas chanser att nå slutspel minimala. Klas Nordström gjorde fem mål Villa som dessutom  hade tre tvåmålskyttar nämligen David Karlsson, Daniel Andersson och Johan Esplund.