måndag, februari 14, 2011

Hyresrätten är framtidens boendeform

Lars Ohly reagerar starkt på statsminister Reinfeldts uttalande om att hyresrätter inte fungerar i Stockholms innerstad. - Det är anmärkningsvärt att statsministern inte ser allvaret i boendesegregationen. Så talar bara den som gillar större klyftor i samhället, säger han.

- Hyresrätten är framtidens boendeform. Den är oerhört viktig för en flexibel och rörlig arbetsmarknad, säger Lars Ohly. Det är dessutom den enda boendeform som kan fördelas efter behov och kötid, och som inte ökar hushållens låntagande.

- I regeringsförklaringen från oktober förra året stod det att "fler bostäder behöver byggas och hyresrättens ställning stärkas". Det är uppenbart att det bara var tomma ord. Vad regeringen egentligen menar är att det ska löna sig att spekulera och att storstädernas innerstäder ska vara ett överklassreservat.

- I stället borde byggandet av hyresrätter stimuleras. Vänsterpartiet vill stoppa omvandlingen av hyresrätter till bostadsrätter, ge subventioner för byggande av hyreslägenheter och bygga bort bostadsbristen. Mot detta står uppgivenhetens politik som Fredrik Reinfeldt ansvarar för, avslutar Lars Ohly.

Inga kommentarer: