lördag, februari 26, 2011

Sandviken till semifinal

Sandviken vann som väntat även den tredje kvartsfinalen över Västerås och gick därmed till semifinal i bandyns SM- slutspel. Dagens match slutade 6-1 till SAIK efter 2-1 i paus. Första halvlek var jämn spelmässigt och VSK gav sig själva chansen att få till stånd en fjärde match. Ted Haraldsson gav Sandviken ledningen efter en kvart, några minuter senare kvitterade Jonas Nilsson för VSK och då stod matchen och vägde men Sandviken spelade ändå med stort tålamod och mycket riktigt var de dem som tog ledningen i den 43 minuten och tunga 2-1 stod sig halvleken ut. I andra orkade inte VSK mobilisera någon motvapen och mycket berodde på det tidiga 3-1 målet som Christoffer Edlund gjorde i den 50 minuten. Inte blev det lättare när Daniel Eriksson gjorde 4-1 på straff efter 60minuter. Sen var det bara av akademiska betydelse att Sandviken gjorde två mål till innan matchen var över. Sandviken får nu möta segrarna i matcherna mellan Hammarby- Edsbyn i semifinal medan för Västerås är säsongen över. Av de sju mål som gjordes i matchen gjordes samtliga av olika spelare.