torsdag, februari 24, 2011

Rysare när Sirius vann första ronden

Den första kvartsfinalen mellan Sirius och Bollnäs blev en dramatisk match. Sirius drog det längsta strået i en mycket jämn match som avgjordes först efter förlängning då Erik Sundin blev stor matchvinnare när han avgjorde matchen.

Bollnäs inledde matchen klart bäst och och tog också ledningen på hörna genom Per Hellmyrs efter knappt en kvart. Christian Mickelsson kvitterade på straff innan Pär Törnberg gav bortlaget ledningen strax innan paus.

Juho Liukkonen ökade på till 3-1 tidigt i den andra halvleken innan Sirius upphämtning startade. Uppsalalaget gjorde tre raka mål och ledde med 4-3 när tio minuter återstod. Anders Spinnars kvitterade för Bollnäs och 2x15-minuters förlängning väntade.

Tiden hann nästan rinna ut innan Erik Sundin satte avgörande 5-4 i slutet av den andra förlängningskvarten.