tisdag, mars 08, 2011

Hammarby är illa ute i slutspelet

Hammarby hade inget att hämta i går när semifinal 2 spelades i Göranssons Arena i Sandviken. Hemmalaget var starkare på alla punkter och vann tämligen enkelt med 6-1 efter 3-0 i paus. Grunden för Sandvikens seger var ett nästan prickfritt försvarsspel. Men i går var man också vassa och effektiva framåt. Flera mål var riktigt snygga och föregicks av läckra framspelningar och hade inte Patrik Hedberg gjort sin fjärde stormatch i rad, hade Bajens förlust varit flera mål större. Stor del i segern var fyramålsskytten Mikko Aarni som gjorde ett äkta hattrick i första halvlek då han gjorde SAIK:s tre mål. Men det som avgjorde matchen definitivt var Daniel Mossbergs 4-0 mål efter endast tre minuter av andra halvlek, Det dröjde ända till 84 minuten innan Hammarby gjorde sitt tröstmål genom Rickard Koch men då stod det redan 6-0 på resultatstavlan.

Nu blir det tufft att nå studenternas och möjligheterna att försvara av SM-guldet från i fjol. Sandviken ser oerhört starka ut medan Hammarby börjar se lite slitna ut. Risken är att det tar slut redan i morgon men än ska vi inte kasta in handuken utan göra vårt allra bästa för att nå åtminstone en fjärde match på lördag.