fredag, mars 04, 2011

Hammarby fixade det

Så underbart... det ä det minsta man kan säga efter Hammarbys underbara seger i går med 4-6 borta mot Edsbyn. Hammarby vände alltså underläge med 1-2 i matcher till seger med 3-2 och är klara för semifinal.

Hammarby öppnade fantastisk bra och efter 15 minuter stod det 0-2 på måltavlan. Robin Sundin, gör en fantastisk uppåkning och avslutar med ett skott som Anders Svensson lämnar retur på och Johan Östblom kan förpassa i mål efter 13 minuter. Hammarbys press fortsätter och två minuter senare kan Pelle Einarsson skära in från vänster och hitta Stefan Erixon som gör 0-2. En perfekt start på denna femte och avgörande match. Det dröjer länge innan Edsbyn kommer in i matchen något så när och de såg tagna av stundens allvar. Hammarby spelade respektlös och med en bra tyngd i alla lagdelar. Men i den 28 minuten kommer hemmalagets första mål genom Martin Söderberg. Edsbyns press fortsatte under resten av första halvlek och bara Patrik Hedbergs storspel i målet sätter stopp för fler Edsbyn mål. 1-2 står sig till halvtidsvilan.

Andra halvlek får Hammarby återigen ordning på sina grejer och tar över matchen.  I 47 minuten får Patrik Nilsson iväg ett hårt skott som Anders Svensson i Edsbynsmålet med stora besvär tippar till hörna. Hörnan från höger är förstås Patriks och han dundrar in den lågt  tull1-3 och återigen två målsledning för Hammarby. Bajen fortsätter att trycka på framåt och fler bajenmål hängde i luften men Edsbyn lyckades med stor möda och stort besvär freda sitt mål. Men mitt i Hammarbypressen kom Edsbyns andra reducering i den 63 minuten efter en kaotisk situation framför Hammarbys mål där far bollen ut till Simon Jansson som kan prickskjuta in den strax innanför Hedbergs vänstra stolpe till 2-3. Sen missar domaren än solklar Hammarbystraff då en Edsbynförsvarare slår undan klubban på Patrik Nilsson innan Bajens avgörande ryck kommer. På sju minuter gör Hammarby tre raka mål och går från 2-3 till 2-6. Det börjar i den 69 minuten när Robin Sundin kommer med offensiv hög fart på mitten med full kontroll på bollen och lägger en ganska hög passning till Johan Östblom som kommer med fart på Robins högra sida. Johan tar emot passningen och slår den i mål bakom Svensson med en hård halvvolley och gör 2-4. I anfallet efter är man tre spelare i bredd som gör bort det rödblå försvaret, men tyvärr blir det inte mål. Det blir det däremot strax efteråt den 73 minuten  när Pelle Einarsson förpassar en hög boll in framför mål, varpå måltjuven Lasse Karlsson med enhandsfattning gör Bajens femte mål och ledning 2-5. Precis när klockan tickat förbi 75 minuten hittar Robin Sundin med en perfekt passning Lasse Karlsson, som kan bryta sig helt fri och säkert sätta Hammarbys sjätte och sitt eget andra mål i matchen. Edsbyn kramar ur det sista av sin energi för att nå ikapp och hinner reducera två gånger först till 3-6 genom Martin Söderberg i åttionde minuten och till 4-6 genom Jonas Edling på hörna med sex minuter kvar av ordinarie speltid. Men närmare än så kom inte Edsbyn utan det blev Hammarby som tar sig till semifinal.

Hammarby vinner alltså denna matchserie över Edsbyn och gör det rättvist. Detta med tanke på Hammarby trots att matchserien gick till fem matcher inte förlorade en match under ordinarie matchtid. Man har känts tyngre och starkare och det är inte förvånande att man är i semifinal. Det var lite motigt i slutet av Elitserien men nu känns det som om Hammarby hittat formen igen lagom till slutspelet och nu väntar Sandviken i semifinal och första matchen spelas redan i morgon och det blir härliga och spännande matcher.