tisdag, mars 01, 2011

Hammarby körde över Edsbyn

Hammarby gjorde sin bästa match på länge när Edsbyn i gårkväll gästade Zinkensdamm för den fjärde kvartsfinalen. Ett Hammarby som var piskade att vinna tog tag i taktpinnen direkt och Edsbyn hade ingen chans. Matchen slutade hela 8-3 efter 4-1 i paus. Men det var Edsbyn som tog ledningen i den nionde minuten genom Hans Andersson men Hammarby replikerade direkt minuten senare genom Johan Östblom som förvaltade en elegant djupledspass av Ulf Einarsson. Två minuter senare far Patrik Nilsson utmed Edsbynsförsvar, gör plötsligt en tvärvändning, hittar fritt skottfält och får iväg ett stenhårt skott till 2-1 och Hammarby har snabbt vänt på matchen och är i ledning. Patrik Nilsson har fått smak på mål och fler skulle de bli från hans klubba. Hammarby visade mer vilja och hade mer energi är gästerna från Edsbyn som verkade vara tagna av stundens allvar. Bajen radade upp chanser och trean hängde i luften länge. Edsbyn hade stora bekymmer att freda sig och hade det inte varit för Anders Svensson i målet hade siffrorna runnit iväg.  Efter drygt tjugo minuter får Hammarby sin fjärde hörna och eftersom det var en högerhörna är det Patrik Nilsson som pangar in den, 3-1 till hemmalaget. I 23 minuten får Edsbyn hörna som blir farlig. Hörnskottet går i muren och ut och Jonas Edling får på en kanonretur, men Hedberg gör en fantastisk räddning. Det var ett av de fåtal tillfällena som Edsbyn skapade målchanser för detta var Hammarbys match från första till sista minut. I slutet kontrar Hammarby efter en misslyckad Edsbynhörna och efter en rask uppåkning av kapten Stefan Erixon hittar han Johan Östblom som på övertid nätar till 4-1.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt som i första. Hammarby ångar på och Edsbyn orkar inte svara. På andra halvleks första kvart gör Hammarby fyra raka mål och stänger matchen definitivt Det började i den 49 minuten med en Bajenstraff. Patrik Nilsson skrinnar förstås fram till straffpunkten och drämmer  bollen i mål  Nästa mål blir Lasse Karlssons i den 51 minuten. Han får en elegant lyrboll av Ulf Einarsson och har inga svårigheter att vidarebefordra den i mål. 7-1-målet låter inte vänta på sig länge för i den 57 minuten passar Robin Sundin elegant till Rickard Koch, som ur snäv vinkel kan sätta bollen mellan Svensson och hans vänstra stolpe. Tre minuter senare får Hammarby sin andra straff, och Patrik Nilsson dundrar in den utan pardon. De allra flesta av de 4344 åskådarna på Zinkensdamm började ta fram målramen för det luktade fler Bajenmål. Men det skulle visa sig att Nilssons straffmål skulle bli den sista nätkänningen denna kväll för Hammarby såg nöjda ut med 8-1. Det är nog riktigt att spara på krutet och energin till den viktiga femte och avgörande matchen  i Edsbyn på torsdag. Edsbyn tilläts att putsa till siffrorna på slutet med två mål till slutresultatet 8-3

Hammarby visade upp ett mästerspel i går och kan man upprepa detta på torsdag blir man oerhört svårslagna. Vi har gjort fyra bra matcher och det är lite frustrerande att det då står 2-2 i matcher. Speciellt då vi inte har förlorat efter full tid. Men jag ser fram emot en femte och avgörande match på torsdag med tillförsikt och goda vibbar.