tisdag, april 12, 2011

Ett tidigt mål sänkte Bajen i premiären.

Det blev tyvärr ingen klang och jubel premiär i Superettan för Hammarby när man i gårkväll mötte Assyriska på Södertäljes fotbollsarena. Det blev istället två bekanta som avgjorde matchen för hemmalaget. Ex-bajaren Harris Laitinen gjorde en bra insats mot sin gamla klubb och ex Djurgårdan Jones Kusi Asare som gjorde matchens enda mål redan efter åtta minuter. Harris Laitinen hittade Nahir Besara inne i straffområdet med ett elegant instick och Besara fick i sin tur fram bollen till Jones Kusi Asare som kunde stöta in den i öppet mål. Men matchen kunde tagit en helt annan vändning om Björn Runström satt sitt friläge efter tre minuter spel men Assyriskas målvakt Oscar Berglund gjorde en fin benparad och sen på efterföljande returen så får inte Sebastian- Castro till avslutet utan bollen räddas igen av målvakten. Bara minuten efter Assyriskas 1-0 var Bajen millimeter från att kvittera efter en fantastisk fin frispark från nära 30 meter som Andreas Dahl sköt stenhårt i stolpen.

Det var en typsikt premiärmatch med mycket kamp och väldigt lite skönspel. Det märktes att lagen hade respekt för varandra och man gav inte någon millimeter till motståndarna Assyriska var bäst i första halvlek medan Hammarby hade den andra utan att för den skull skapa några jättefarligheter. Man hade mycket boll men hade svårt att komma förbi Assyriskas backlinje som höll emot anstormade bajare. Tyvärr blev det alldeles för uddlöst framåt medan backlinjen som var lite darrig i första spelade upp sig rejält i andra där Jose Monterio spelade stabilt. Hammarbys offensiva tendenser skapade en hel del hörnor och på en av de som kom alldeles på slutet var målvakten Johannes Hopf nära att få pannan på bollen.

Man kan diskutera om det var rättvist eller inte, men sett till matchbilden så tycker jag nog att oavgjort hade varit det mest rättvist men Assyriska ska inte be om ursäkt för att de vann. De spelade klokt och gjorde det svårt för Hammarby. Bäst i Bajen tycker jag att nr 12 var. Tolvan höll i gång under hela matchen. 3000 bajare hade tagit sig till Södertälje denna kväll och de höll låda från första stund till sista.

Nu är alltså premiären avklarad och det är bara att ladda om inför nästa uppgift som kommer nästa måndag då en av seriefavoriterna Landskrona Bois gästar Söderstadion.