måndag, maj 02, 2011

1 Maj i Emmaboda

För fjärde året i rad firade vi i vänsterpartiet i Emmaboda första maj med utdelning av demokratipriset som den stora höjdpunkten. Men liksom i fjol så hölls det några tal av den tidigare ordförande Mikael Nilsson som bl a talade om den så hårt kritiserade Fas 3 åtgärden samt den borgerliga sjukförsäkringspolitiken som slår så hårt mot dem mest utsatta. Hela hans tal kan ni läsa här. Mitt tal handlade om vikten av att organisera sig. Jag hade en återkoppling till hur fackföreningen på Åfors glasbruk en gång bildades 1908. De visste att detta innebär stor fara om de ertappades med sin fackföreingensbildande men de trotsade faran och såg värdet i att organisera sig. Detta gälller än i dag. Sen talade jag om situationen i vår omvärld och slutligen nämnde om den otäcka rasismen som breder ut sig. Hela mitt tal kan läsas här.















Mikael Nilsson talade högt och med vrede mot regeringens orättvisa politik











Vår nye ordförande Daniel Miletic läser upp motiveringen till varför Vissefjärdas skola fick demokratipriset. Den kan ni läsa här.













Förväntansfulla pristagare väntar på att komma upp på podiet för att ta emot diplomet och blomman.










Från vänster: Hillevi Vestberg, Hilma Vestberg, Alva Johansson och Ida Kallenberg som är lärare på skolan. Vi i vänsterpartiet vill gratulera pristagarna och önska dem lycka till med sitt fina arbete.



Arrangemanget gick bra tycker jag förutom att inte media var på plats för att uppmärksamma pristagarna. Det har de varit tidigare år men tyvärr så inte fallet i år. Jag har dock skickat ett pressmeddelande till våra två lokala tidningar så förhoppningsvis står det om utdelningen i morgondagens tidning. Det var heller inte någon direkt folksamling på torget heller och det är lite synd för var pristagarana värda tycker jag.

Diplomet som delades ut var vackert gjort av Hanne Berthelsen
Ramen till diplomet gjordes av Emmaboda konst HB,
Blommorna köptes från Emmaboda blomsteraffär,
Högtalare och mikrofon lånades av Emmaboda Folkets Hus och vår medlem Jan Gustavsson som arbetar där hjälpte till med att rigga upp. Ett stort tack till er alla.

Slutligen vill vi återigen gratulera Vissefjärda skola till demokratipriset 2011 och önska elever och lärare lycka till med det fantastiska arbete för barnen i Kenya som de gör. Sen vill vi uppmana alla att börja fundera på vem som ska få Vänsterpartiets, Emmabodas femte demokratipris som ska delas ut kl 12.00 tisdagen den 1 maj 2012.

Inga kommentarer: