onsdag, maj 18, 2011

Domslut kräver lagändring nu.

Vi använder oss i dag av möjligheten att lämna in en motion till riksdagen med anledning av s.k. händelse av större vikt. 3 kap. 13 § riksdagsordningen.

Bakgrunden till det är Migrationsöverdomstolens dom från 12 maj som i praktiken omöjliggör återförening mellan barn och föräldrar från krigshärjade områden.

– Det är nu helt uppenbart att utlänningslagen och utlänningsförordningen måste ändras för att bl.a. de uppskattningsvis 1 500 somaliska barn, som tvingas leva åtskilda från sina föräldrar under djupt inhumana och farliga omständigheter, ska kunna återförenas med sina anhöriga i Sverige, säger Christina Höj Larsen, talesperson för Vänsterpartiet i migration- och flyktingfrågor.

– En sådan lagändring är självfallet oerhört brådskande och just därför kan vi inte vänta till den allmänna motionstiden i höst, utan använder oss av möjligheten att lämna in motionen redan nu. Migrationsöverdomstolens dom är extraordinär och kräver handling. Barnen kan inte vänta, avslutar Christina Höj Larsen

Inga kommentarer: