måndag, maj 23, 2011

Framtidsstrategi antagen av Vänsterpartiet

Framtidskommissionens strategidokument om hur Vänsterpartiet ska möta framtiden och förstärka partiets organisation och politik antogs idag av Vänsterpartiets partistyrelse.
- I lördags har vi fattat beslut om viktiga strategiska prioriteringar. Vänsterpartiet behöver förändras för att vända trenden och vinna nästa val, säger Lars Ohly.

- Vi ska göra en feministisk uppryckning i partiet, bland annat genom ett feministiskt nätverk. Vi är välfärdsfeministerna och det ska tydliggöras med konkreta förslag, säger Lars Ohly.

- Vi ska också bli bättre på att företräda våra väljare genom att fler unga, fler kvinnor, fler LO-medlemmar och fler invandrade ställer upp för Vänsterpartiet i valet 2014. Vi ska i större utsträckning göra politik genom att kombinera läxläsning och organiseringen av fritidsverksamhet med en politisk kamp för förändring.

- Vänsterpartiet är välfärdspartiet som har konkreta förslag på upprustning och kämpar mot privata vinstintressen inom välfärden. Vi har en politik för ett mer jämlikt samhälle, en tryggare arbetsmarknad, en miljöpolitik för jämlikhet och ska vara hyresgästernas parti, avslutar Lars Ohly.

Strategidokumentet kommer att behandlas på Vänsterpartiets kongress 5-8 januari 2011

Inga kommentarer: