lördag, maj 28, 2011

Hemmasviten bruten

Degerfors vann lite överraskande i gårkväll på Söderstadion med 1-2 i den nionde omgången av Superettan. Detta innebar att Hammarbys segersvit på fyra matcher på hemmaplan är bruten. Hammarby hade mycket boll och skapade en del målchanser men var tyvärr ineffektiva framför Degerfors mål. Det var däremot inte Degerfors som fick matchen precis dit man ville och satte sina få chanser dem fick. Efter Hammarbys rivstart i första halvlek tog DIF ledningen överraskande i den 15 minuten, En lyra slåss i djupet på Christophe Lallet, bollen dimper ned i höjd med högra hörnet på målgården. Lallet är uppvaktad av José Monteiro, men avslutar skickligt på ett tillslag förbi Johannes Hopfs högra sida. Efter målet fortsatte Hammarby att trumma på och kvitteringen hängde i luften då bollen vid två tillfällen dansade på målinjen. Men istället för 1-1 kom tunga 0-2 efter 39 minuter spel. Ett inlägg från höger hamnar på ganska säker grönvit yta, men ett par till synes olyckliga studsar i rad gör att bollen till slut dimper ned framför Degerfors spjutspets Peter Samuelsson som vräker in andra målet.

0-2 var resultatet när andra halvlek blåstes igång. Matchbilden blev den förväntande med ett Bajen med stor bollinnehav som jagade kvittering och ett Degerfors som backade hem för att försvara sin ledning. Hoppet tänds i den 59: minuten efter säsongens förmodligen vackraste mål. Sinan Ayranci chippar bollen via försvarare och ribbkryss ut till hörna. Hörnan går till Fadi Malke som knycker till och med känslig vänsterfot slår ett inlägg mot Sinan som beslutsamt över huvudet cykelsparkar bollen till vänster om en stillastående målvakt. En halvtimme kvar att nå minst en kvittering och Hammarby jagade febrilt ytterligare mål. Men den skulle tyvärr aldrig komma för Hammarby fick trots en del chanser inte spelet att flyta och Degerfors spelade smart och gjorde allt för att rycka sönder matchen med en hel del långsamma beslut för att få tiden att gå.
Sammanfattningsvis var inte resultatet rättvist och speglade inte matchbilden Hammarby var det bättre laget men saknade den skärpa som utmärkte Degerfors denna kväll. Men fotboll är sällan rättvist och det handlar tillslut om det enkla och logiska faktum att de lag som gör flest mål vinner. För Hammarby är det bara att ta nya tag.