tisdag, maj 24, 2011

Säker Bajenseger mot Åtvidaberg

Hammarby gjorde sin bästa match för säsongen när man igårkväll hemma på Söderstadion slog Åtvidaberg med solklara 2-0. Segern var Hammarbys fjärde raka på hemmaplan där man verkligen trivs. Åtvidaberg hade egentligen ingen chans utan Hammarby dominerade matchen och visade prov på bra energi, fart och bra kontroll på händelseutvecklingen Avslutstatistiken från första halvlek talar sitt tydliga språk. Avslut totalt: 7-0, avslut på mål: 6-0. Chanserna avlöste varandra och i den 19 och 20: minuten laddar och avlossar den glödhete Maic Sema högerfoten två gånger om. Den första är på en av Åtvidabergs målvakt Henrik Gustavsson utboxad hörna som når honom på fri yta i bortre delen av straffområdet, bollen går knappt utanför. Det andra avlossas centralt strax utanför straffområdet och Gustavsson får sträcka på sig rejält. "Magic"Sema skulle låta tala om sig senare. Även Åtvidaberg skapade en het chans som faktiskt resulterade att en boll sparkades i mål men det blev helt riktigt avblåst för offside. Det var efter en hörna som bollen damp ner hos Oscar Möller som halvliggande rakar in bollen förbi Johannes Hopf från nära håll. Hammarbyförsvararna har dock varit vakna och tagit ett kliv uppåt i banan och ställer Möller offside. En minut från halvtidsvilan kommer Hammarbys psykologiskt viktiga mål när Maic Sema tar emot en passning från Max Forsberg inne i straffområdet där han drar sin ÅFF:s försvarare och vackert placerar bollen till höger om Gustavsson.

Hammarbys försvar fick visa upp sig från sin allra bästa sida då Åtvidaberg i början av andra halvlek satte full fart för att nå en kvittering. Trots det starka övertaget känns det aldrig riktigt farligt. De grönvita spelarna uppträder lugnt och harmoniskt och man fredar sitt straffområde utan nervositet. Åtvidaberg visar oskärpa i avgörande lägen och inläggen kan ganska enkelt tas om hand av den säkre Hopf i målet eller nickas undan av utespelarna. Så i den 60 minuten blixtrade Maic Sema till igen gör säsongens femte mål när han snyggt gör 2-0 för Hammarby. Simon Helg slår ett inlägg som går förbi Paulinho på förstastolpen men dimper ned perfekt vid förvånansvärt fristående "Magic", som från nära håll mycket säkert nickar in bollen till vänster om Gustavsson. Sista halvtimmen spelar Bajen klokt och med stort självförtroende. Man kontrollerar matchen fullständigt och spelar bort ÅFF:s anfallsvilja på ett imponerande sätt till en skön 2-0 seger mot serietvåan.

Hammarby är absolut på rätt väg och nu börjar även målen framåt trilla in. Spelet är säkrare nu och med större självförtroende på plan gör att man nu har större tillförsikt inför fortsättningen. Finns många plustecken efter denna match, Maic Sema som gör två mål och sitt femte sammanlagt är den som just nu har det lättast att göra de så viktiga målen. Han hade några lägen till i går som mycket väl kunde resultera i mål. Backlinjen som tidigare blivit kritiserad med rätta spelade stabilt i går. Monday James sköna perfekta brytning på en så när friställd Oscar Möller i mitten av första halvlek har fastnat på näthinnan. Alla grönvita förtjänar ett stort plus. Det här ser bättre ut Hammarby och jag hoppas det fortsätter så här.