tisdag, maj 10, 2011

Snyggt självmål blev Bajens fall

Hammarby fortsätter att förlora på bortaplan när man igår kväll gästade Grimsta IP och där Brommapojkarna väntade. Slutresultatet 1-0 till BP betydde tredje raka förlusten på bortaplan, men det var Hammarby som gjorde målet sedan Monday James i den 22 minuten snyggt skarvnickade in bollen lågt i Johannes Hopf högra stolpe.Detta är på något sätt typsikt för Hammarbys säsong hittills att man har svårt att göra mål och när man väl gör ett så är det i egen bur.

Matchen var en typisk derbymatch med mycket kamp och mindre skönspel. Hammarby hade förtvivlat svårt att pressa sig igenom det kompakta BP försvaret och det blev inte bättre efter målet. Däremot tycker jag att försvarsspelet funkade hyfsat bra där man vann kampen med både tur och skicklighet mot offensiva brommapojkar. Hammarbys anfall, som skulle vara det främsta vapnet i år, är nästan helt obefintligt. Visst försöker man men det finns inte mycket tanke bakom försöken. Det resulterar i några halvchanser medan de heta chanserna uteblir. På fem matcher har Hammarby gjort endast fyra mål och är näst sämst i serien, bara nykomlingarna Qviding är sämre med sitt enda mål. Så trenden är tydlig på vad tränaren måste arbeta med i fortsättningen på kommande träningar. Det som är positivt är att det endast är fyra poäng till andra platsen så med en vinande trend så kan vi snabbt komma upp till toppen.

Tillbaka till matchen i går där Brommapojkarna trots att Hammarby hade mer boll skapade de farligaste chanserna och var närmare 2-0 än Hammarby 1-1.Hammarby hade inte svårt att komma fram till sista tredje delen av planen en väl där såg det ut som när Fadi Malke slår en inläggsfrispark till höger in till Maic Sema, vars avslut inte får riktig fart och inte ställer till några större problem för Brommapojkarna.

Efter denna nya förlust så kan vi inte bara lägga oss ner och dö. Jag är övertygad om att killarna gör sitt bästa men just nu får inte till det. Självförtroendet saknas och det är också något som man måste jobba med om detta ska sluta lyckligt framåt hösten. Närmast väntar Västerås SK på Söderstadion och den matchen spelas på söndag den 15 maj. En ny måste vinna match för Hammarby och det kommer förmodligen se ut så här resten av säsongen. Hoppas bara att Hammarby gillar läget och kan spela ut för Bajen kan så mycket bättre än så här.

MATCHFAKTA



IF BROMMAPOJKARNA- HAMMARBY IF
1-0 (1-0)

1-0 Självmål (22)

Varningar:
IFB: Joakim Lindner, Gabriel Petrovic

HIF: Max Forsberg

Domare:Lars Olsson
Publik: 4102

Inga kommentarer: