måndag, maj 16, 2011

Tredje raka hemmasegern för Hammarby

Efter tre raka förluster på bortaplan så trivs Hammarby hemma på Söderstadion då tredje raka hemmasegern kom i går då Västerås SK besegrades med 3-1. Matchen samtliga mål kom i andra halvlek men Hammarby var det dominerande laget under första halvlek och borde ha lett med några mål men Västerås kämpade och slet på bra för att hålla målet borta. Speciellt målvakten Oskar Wahlström gjorde en bra första halvlek och gjorde åtminstone två riktigt kvalificerade räddningar b la en fin räddning på Paulinhos nick från nära håll och som också blev halvlekens farligaste chans.

Men i andra halvlek tog Hammarbys tyngd och spelövertag ut sin rätt och efter 58 minuter kom det förlösande 1-0 målet genom Paulinho som i en tilltrasslad situation får in bollen bakom Wahlström i målet. Efter det var det ännu mer Hammarby som skapade ett par heta lägen för öka på sin ledning men bollen ville inte in. VSK var inte heller helt ofarliga och med lite otur hade det kunnat vara 1-1 istället. 1-0 ledningar är väldigt sköra hur dominant du än är ute på plan. Minuten innan "Öka takten sista kvarten" ramsan började ljuda över Söderstadion exploderade mer än 7000 bajare i ett glädjetjut när Maic Sema gör sitt tredje mål för säsongen. Bajens målvakt Johannes Hopf plockar ned en hörna, kastar ut snabbt till Max Forsberg som startat löpning längs högerkanten. Max avancerar ett par meter och ser att många grönvita fyller på centralt i banan och slår bollen mot den ytan. Maic tar emot och placerar bollen säkert i målvaktens högra stolprot och gör 2-0 och sätter Hammarby närmare en skön och viktig seger.

Men VSK hade trots det inte gett upp och fem minuter senare reducerade bortalaget på en nick genom Christopher Nilsson och matchen är återigen en öppen historia. De sista 10 minuterna spelade Hammarby trots reduceringen fortsatt väldigt bra och 3-1 hängde i luften istället för VSK kvittering. Man skapade många hörnor som blev farliga och VSK hade stor tur som kunde freda målet från ytterligare påhälsning. Men Bajens tredje mål skulle komma i den sjätte övertidsminuten. Christer Gustafsson spelar i sidled till Sinan Ayranci, som tar sig förbi sin försvarare och kapas i skottögonblicket. Solklar straff, som Andreas Dahl säkert placerar längs Wahströms högra stolpe vilket ger slutresultatet 3-1. En skön seger för Hammarby var därmed ett faktum. Nu gäller det bara att ta den första bortasegern också och den bör komma på torsdag då Bajen gästar Göteborg för match mot Qviding. Låt oss få en skön segersvit nu så att vi kan närma oss toppen på allvar.