måndag, maj 16, 2011

Välkommen Sköna Maj, del 2

Överallt man vänder sig om finns saker att fotografera. Bilderna är tagna i dag utom den på Björktrasten som togs i går. Det händer mycket nu i maj och naturen är väldigt färgrikt.













En Björktrast hittade till gårdsplanen där jag bor i Emmaboda














Det är rena djungeln nu när man kör vägen till Ubbemåla nu.







Och i "Ubbemåladjungeln" kan man stöta på denna oxe i den solbelysta lilla gläntan. Visserligen en högländare men man kan ju låtsats att man är 8000 år tillbaka i tiden och träffar på en Uroxe. Likheten finns där men vad beträffande storlek så var uroxen betydligt större.















Mina favorit oxar. Höglandsboskap.













En liten söt högländare :)











En skata på upptäcksfärd på den gröna gräsmattan

2 kommentarer:

Björn Nilsson sa...

En gång i tiden fanns det väl visenter (europeisk bison) även i våra skogar förutom den utrotade uroxen? Vore det inte mysigt att möta en flock halvtons bisonoxar när man är ute och knallar i naturen? Finns det några hundra tusen frigående vildsvin så är det väl bara att komplettera genom släppa ut de stackars visenterna från Skansen och låta dem ströva fritt i naturen som i gamla tider!

Nicke Grozdanovski sa...

Jo det stämmer. Visenter fanns också i Skandinavien förr också. Vi hade ett varmare klimat under stenåldern med b la kärrsköldpaddor i vattendragen. Sist men inte minst strövade en och annan mammut här uppe. En spännande fauna med andra ord :)