onsdag, juni 01, 2011

Blixt och dunder och seriefinal i kväll

Efter en natt med dunder och blixtrar över Emmaboda med omnejd så är det dags för andra slags dunder och brak i kväll då det vankas seriefinal på Johansfors IP. Johansfors som i förra omgången gick upp i serieledning med sina 14 poäng möter Norrhult som ligger trea med 11 poäng men en match mindre spelad. De båda lagen är de enda som ännu inte har förlorat i serien.

Norrhult som förra årets spelade i femman är en av förhandsfavoriterna att vinna serien tillsammans med Johansfors och några lag till. Detta blir en intressant värdemätare för Johansfors och jag vet att laget är jättetaggade och har laddat i många dagar inför matchen. Man har kommit igång på allvar efter en liten trög inledning med målskyttet. På de senaste tre matcherna som man vunnit har man gjort hela 17 mål och släppt in endast 1. Så självförtroendet är det inget fel på i hemmalägret och det behövs för man möter ett Norrhult som på sina fem matcher har gjort 14 mål och släppt in 4.  Tre segrar har det blivit och två oavgjorda så Norrhult blir en svår men ingalunda en omöjlig nöt att knäcka.

Johansfors mönstrar de bästa laget man kan för dagen. Alla är tillgängliga utom de långtidsskade Axel Karlsson och Andreas Klevtun. Det kommer bli en tuff och intressant match där båda lagen inser vikten av matchen. Inget av lagen kommer att vika ner sig och det gäller för JIF att visa att det är de som är starka nog att föra matchen. Sen måste man spela noggrant med säkra och fartfyllda passningar och har en vilja av stål. Lyckas Johansfors blanda dessa ingredienser och några till i laget kommer Norrhult att få en jobbig kväll på Johansfors IP.

Jag tror på en jämn och fartfylld match i kväll där jag naturligtvis tippar seger för Johansfors med 3-2.. Välkomna till seriefinalen i kväll på Johansfors IP kl. 19.00 är det avspark.

Inga kommentarer: