tisdag, juni 28, 2011

Derbyveckan inleds i Örsjö

Nu är det äntligen dags för match igen efter förlusten borta mot Lenhovda i onsdags förra veckan. Borta är förhoppningsvis förgrämelsen av förlusten och revanschlustan är den känsla som finns i varje JIF spelare som springer in på Strandängens IP som vi ska gästa i kväll. Det är alltså dags för derby mot Örsjö IF. En match som brukar betyda dramatik, spänning och ovissa 90 minuter. Vi har förträngt fjolårets match mot Örsjö borta då Johansfors förlorade matchen med hela 1-4, en av de få gånger i historien som man ångrat att man gått på match med JIF. Jag förväntar och tror mig få se andra takter från Johansfors sida i kvällens drabbning.

Tränare Richard Jäghagen mönstrar i stort sett bästa tillgängliga lag som möjligt. Oscar Ahlström är tyvärr avstängd efter sitt röda kort senast. Adam Wellrup är heller inte med i truppen. Däremot är vårt senaste nyförväv Carl Åkesson med. Carls senaste klubb är Ramdala IF från Blekinge. Åkesson har även ett förflutet i Sillhövda AIK

Örsjö ligger på åttonde plats i tabellen med 13 poäng men är ett lurigt lag som nog är besvikna på tabellplaceringen då man hade förväntat sig en bättre placering. Örsjö är ett lag som med en bra dag kan slå alla men även förlora mot alla. Det gäller för JIF att vara på tårna direkt från start. Vi får inte backa hem och låta ÖIF ta hand om initiativet utan vi måste genom bra passningspel och vilja skapa de chanser som krävs för att vi ska kunna ta hem tre poäng i kväll.

Vi kommer att möta ett lag som är taggade till max och det gäller för tränare Jäghagen att hitta balansen i laget mellan tändning och övertändning. Det lag som kan fokusera på matchen och hittar den balansen har stor chans att vinna. En annan faktor som man måste tänka på i kväll är värmen som ligger på ca 27 grader.

ÖRSJÖ BORTA PÅ 2000-TALET:

000519 DIV 5 ÖSTRA Örsjö- JIF 2-0
010505 DIV 5 ÖSTRA ÖIF-JIF 1-2

030509 DIV 5 SÖDRA ÖIF- IF 1-2
0500612 DIV 6 NYBRO ÖIF-JIF 0-4
080425 DIV 6 EMMABODA ÖIF- JIF 1-1
090821 DIV 6 EMMABODA ÖIF- JIF 0-8
100618 DIV 6 NYBRO ÖIF- JIF 4-1

Efter denna derby väntar ett annat på fredag då vi gästas av Skruv IF.

Inga kommentarer: