fredag, juni 10, 2011

Mållöst mot Konga

Det var blött när Johansfors i kväll tog emot Konga SK i ett spännande toppmatch i Emmabodasexan. Efter ett intensivt regnande under hela dagen så blev det trots förutsättningarna med en blöt och tungsprungen gräsmatta en bra fotbollsmatch mellan två lag som ville vinna. Men det blev inte så utan matchen slutade 0-0 och om något lag skulle ha vunnit så borde det varit JIF.

Johansfors hade en del spelare borta pga olika anledningar men dem som var på plan gav allt i 90 minuter. Konga började piggast och förlade spelet i Johansfors planhalva utan att för den skull skapa några chanser. Johansfors kom efter ett tag in i matchen och skapade en del farliga skott men inget var egentligen nära.
Nära var det istället när Konga gjorde mål i mitten av första halvlek men målet blåste domaren bort pga offside. Det blev lite protester från de rödklädda Kongaspelarna men jag tror ändå att domaren gjorde rätt.

Andra halvlek var betydligt bättre än första då båda lagen gick för seger. Men Johansfors spelade bättre och Oscar Ahlström och Adam Wellrup skapade stor oro i Kongas försvar. Lägena kom också, jag kunde räknat till minst fem jättelägen att få håll på Konga  men ikväll var ineffektiviteten tillbaka hos Johansfors. Detta ska också säga att Kongas försvar med målvakt gjorde en bra match. Bra match gjorde våra backar som tillsammans med Kristoffer Gustavsson i målet höll stånd när Konga lyfte in bollar i vårt straffområde. Johansfors farligaste chans kom efter ca 75 minuter då Oscar Ahlström prickade överliggaren efter att han kommit nästan loss från sina försvarare och löpte in mot Kongas mål och oturligt nog prickade ribbans överkant.

Detta var JIF:s sista hemmamatch för vårsäsongen. Jag tycker JIF gör en bra match och samtliga vittröjor får stort beröm. Extra plus får Kristoffer Gustavsson i målet, Pierre Laakso i försvaret, Anton Gustavsson i mitten och anfallarna Oscar Ahlström och Adam Wellrup.

Nu återstår två bortamatcher innan serien tar sommaruppehåll. Lenhovda den 22:a och derbyt mot Örsjö den 28:de. Johansfors är i fortsatt serieledning men är jagade av framför allt Norrhult. Det kommer bli en spännande fortsättning på serien men det ser väldigt bra ut för Johansfors.