söndag, juni 12, 2011

En trevlig grillkväll i går

I går öppnade vi Åfors Folkets hus för grillsugna personer och det kom ca 30 talet personer till festen. Det var tredje året i rad vi i Åfors Folkets husförening arrangerade denna grillkväll i samband med Eriksmåla vårmarknad andra lördagen i Juli.

Grillen tändes kl 18.00 och besökarna hade med sig det de ville äta och dricka och det blev en trevlig samvaro där vi satt ute på långbord och åt och drack. Vädret var med oss med växlande molnighet och ca 15 grader. Det bidrog till att stämningen var på topp och alla som var där trivdes ypperligt. Jag hade grillkrov med räk- och potatissallad med mig och till det drack jag alkoholfritt nämligen en coca cola.

Det enda som var smolken i glädjebägaren var all knott som så småningom när kvällen fortgick anföll oss från alla håll. Men eftersom vi hade förväntat oss det så gick vi allihop in i Folkets hus samlingslokal där vi fikade och Gudrun Schober tog fram sin gitarr och Willi Österberg sin flöjt och det blev lite allsångstämming. Levande musik är fantastisk till att höja mysfaktor på en fest och de allra flesta sjöng med i de olika låtvalen. Willi överraskade oss alla genom att ta fram en riktigt gammal instrument som man sällen ser men hör ofta när man lyssnar på folkmusik. Det är en liten oansenligt instrument med en fantastisk klang nämligen en mungiga. Hon visade de som ville hur instrumentet fungerar och hur man skapade olika toner.

Efteråt var det mingel bland besökarna fram till midnatt där en och annan historia och vitsar drogs både rumsrena och mindre sådana till allas stora glädje. Sammanfattningsvis var det en lyckad och väldigt trevlig tillställning och kul att så många kom ner till Folkets hus med tanke på att det trots allt var pingstafton i går. Slutligen vill jag tacka alla som kom och förgyllde kvällen.

Inga kommentarer: