måndag, juni 27, 2011

EU:s gränskontroller kräver liv

På begäran av Sverigedemokraterna anordnas tisdagen 28 juni kl. 9.00 en riksdagsdebatt om gränskontroller i Europa. En ledamot från varje parti har rätt att delta i debatten. Christina Höj Larsen, flykting-politisk talesperson för Vänsterpartiet, kommer att delta för (V):s räkning.

SD pratar om massinvandring, vi pratar om massdöd, säger Christina Höj Larsen inför debatten.
Organisationen
United har sammanställt information från hela Europa för perioden 1 januari 1993 till 8 april 2011. United har dokumenterat dödsfall i samband med människors flykt till Europa. Antalet döda omfattar även självmord i förvar och dödsfall till följd av rasistiskt våld.

– Det är en skrämmande lista med namn på 15 181 döda. Här finns mammor med barn som drunknat i Medelhavet, här finns unga män som kvävts i lastbilsutrymmen, här finns flyktingar som törstat ihjäl på flykt genom öknen, här finns de som fryst ihjäl efter att simmat över floden Evros.

– Vänsterpartiet kräver en asylpolitik som skapar lagliga vägar in i Europa för asylsökande. Ingen ska behöva riskera livet för att få sin asylrätt prövad. Den upptrappade militariseringen av Europas gränser leder endast till flera döda och att asylrätten systematiskt kränks, avslutar Christina Höj Larsen.

Inga kommentarer: