lördag, juli 30, 2011

Positiva ungdomar

Emmabodafestivalen håller på för fullt och festivalbesökarna sätter sin prägel på Emmaboda. Trots regn och gyttja så håller dem modet upp förvånansvärt bra och glädjen är påtaglig. Men visst så är dem lite luggslitna av allt väta som kommit från himlen. I dag hade vi i Vänsterpartiet ett bord där vi delade ut bredda ostmackor som Gun Mällberg hade fixat, till det fick dem som ville en mugg med Oboy som uppskattades mycket. Vi delade ut hemmagjorda kakor som liksom mackorna Gun Mällberg hade bakat.


Vi som arbetade med detta var Gun och Kent Mällberg, Hugo Grönlund och så jag. Mikael Nilsson kom och hälsade på mellan varven. Han hade hjälpt till på Himmel och Pannkaka som också hade haft massor av ungdomar på besök. Vi hade dessutom hjälp av Kaj Raving och Nick Mobaraki från Nybro Vänsterparti. 

Det är alltid trevligt med festivalbesökare i Emmaboda och även om det givetvis hade varit trevligare att hälsa dem välkomna med sol så hoppas jag ändå att de har haft det bra här. Det vittnar många som vi pratade med i dag att de trivs verkligen att vara i Emmaboda. En del kommer hit för musiken medan andra är här för gemenskapens skull. 

Vi delade ut lite material där vi hade bl.a. en om SSU:s insamling för återuppbyggnaden av Utöya, en om barnfattigdom och om hur man skapar Världens bästa sjukvård utan vinstintresse. 

Det var lyckade timmar för oss och man märker att vi är uppskattade bland festvialbesökarna. Mackorna och kakorna gick åt och jag hoppas vi har varit med om att ge ungdomarna från när och fjärran en positiv bild av Emmaboda.

Inga kommentarer: