tisdag, juli 19, 2011

Ställningskrig gav inga mål i Växjö

Det blev delad poäng när Superettan vände i går och Hammarby åkte till Växjö för att möta Öster igen. För några veckor sedan möttes dem på Söderstadion och då blev det Bajenseger med 2-1. Men målen uteblev på Värendsvallen i en ganska chansfattig match. Hammarby spelade ganska uddlöst och hade inge medel att bryta sig igenom ett ramstarkt Österförsvar som spelade klockrent och som gav inget utrymme gratis. Öster inleder första halvlek med tydliga order om att chocka Hammarby och få till ett tidigt mål. Men Hammarby stod emot på ett bra sätt men hade svårt att skapa ett eget spel. Men efter halva halvleken jämnade matchen ut sig och Hammarby flyttade upp spelet och började förlägga spelet i Östers planhalva. Det var under denna tid som Bajen skapade sin farligaste chans. Det var på en fin slagen hörna av Fadi Malke mot första stolpen som Björn Runström slänger sig lågt och får bollen på pannan . Joakim Wulff i Östers mål behövde hjälp från Charles Anderson för att reda sitt mål. I den 34 minuten hittar Björn Runström en djupledsgående Max Forsberg, som på ett tillslag lobbar bollen över Mario Vasilj till Sinan Ayranci, som vänder upp i kamp med en Österförsvarare. Bollen tar på hemmaspelarens hand tycker Bajenspelarna och de talrika grönvita supportrarna, Domaren menar att bollen tar på kroppen och friar. Men enligt mig var det en solklar straff. Resten av halvleken böljar och lagen utbyter halvchanser men några heta chanser får vi inte se.

Matchbilden är ungefär densamma i andra halvlek men det är Öster som är det spelförande laget. En ny straffsituation inträffar i den andra halvlek och denna gång är det Öster som känner sig felfördelade.  Freddy Borg kommer fri mot Johannes Hopf, och går ned. Domaren ser först ut att visa det gula kortet mot Hopf, men viker undan och varnar Borg för filmning och det blev alltså ingen straff. Ur min position trodde jag att det skulle bli straff och kan förstå Östers protester. Men inga mål fick vi se i Växjö i går fast båda lagen försökte att få med sig tre poäng men hade inte den rätta kylan i det offensiva spelet. Hammarby försökte med långbollar som fångades in av långa Österbackar och därför var det väldigt uddlöst Bajenanfall vi fick se igår.