tisdag, juli 12, 2011

Vet turisterna i Boda vilken kommun de är i?


Egentligen är detta en ordinär bild på en småländsk väg in till ett samhälle. Men det är ett stort fel här. Jag står i Nybro kommun och fotograferar mot Boda Glasbruks samhälle. Längst bak på bilden finns det nya museet The GlassFactory och mitt emot Hönsalottas Luffarmuseum. Hur många vet att i mitten av bron går gränsen mellan Nybro och Emmaboda kommuner? Det borde naturligtvis stå en kommunskylt antingen innan eller efter bron.  


På 25:an finns kommunskylten 300 m efter man passerat Bodakorsningen om man kommer från Nybrohållet och således samma avstånd innan om man kommer från Växjöhållet. 

Då står det att man befinner sig i Nybro kommun. Inget ont om Nybro men rätt ska vara rätt. Jag påtalade detta för några år sedan att jag tyckte de var märkligt eftersom Boda Glasbruk är en del av Emmaboda kommun men fick ett diffust svar av kommunledningen. Inte att Boda är en del av kommunen givetvis utan varför det inte finns en kommunskylt här.
Tycker det är märkligt att det fortfarande inte finns en kommunskylt för en kommunal satsning på 40 miljoner är det minsta man kan begära att turisterna vet vilken kommun de befinner sig i.

Inga kommentarer: