lördag, augusti 13, 2011

Johansfors vann enkelt i Åseda

Stena Parken heter Åsedas hemmarena som i går fick besök av oss i Johansfors IF. En fin anläggning med en liten läktare på ena sidan men tyvärr för Åsedas del var det ganska tomt på åskådare denna fredagskväll i augusti. Kan bero på hemmalagets tabelläge i botten av Emmabodasexan men nog borde väl ändå Åsedaborna stötta klubben mer. Nog om det.

Johansfors kom till Stena Parken med chans att gå upp på andra plats och den tog med efter en säker seger med 5-2. Men i ärlighetens namn kan man inte påstå att Johansfors gjorde någon bra match utan vann på det faktum att man var tyngre och bättre laget. Man såg redan i inledningen av matchen att det skulle bli en seger för JIF frågan var bara med hur mycket. Vi körde igång med ett fartfyllt spel och skapade några farligheter utan att få in bollen i mål. Men i takt med att målen uteblev kom Åseda igång och jämnade ut spelet. Men JIF fick aldrig någon panik utan spelade metodiskt och bida sin tid. Efter ca 25 minuter spel kom Johansfors första mål och det Andreas Cornelsen som slog ett fint inlägg framför mål och fram vräker sig Henrik Nordström och satte bollen i mål. Sen dröjde det inte länge förrän tvåan kom då klockan tickat fram åtta minuter senare när Zoran Cipra bröt ett Åseda uppspel och avancerade fram och såg att deras målvakt stod lite långt ut och med en känslig fot lobbade han bollen över målvakten och i mål. En minut senare var det dags igen då Cornelsen gjorde sitt fjortonde mål för säsongen när han satte trean. Det blev lite kalabalik i deras straffområde när bollen tillslut hamnade framför honom, han hann fram före målvakten och med sin tåspets fick han bollen i mål. Nu var matchen mer eller mindre avgjord men Åseda stack upp och reducerade lite oväntat i den 42:a minuten och deras glädje var påtaglig över målet. Det märktes tydligt att dem haft en tung säsong hittills i serien, så varje mål blir ett positivt inslag i deras mörker. Men Niklas Karlsson ville inte att de skulle få sista ordet i första halvlek. I absoluta slutsekunderna av första halvlek så fick JIF en hörna som han gick upp och nickade i mål så att ställningen var 1-4 i paus.

Andra halvlek blev lite sämre än första och bara två mål gjordes. Båda lagen insåg att matchen redan var avgjord och ville bara spela av de sista 45 minuterna. Tränare Richard Jäghagen luftade hela avbytarbänken under andra halvlek och de är bra att spelarna får spela och känna av matchtempot. Speciellt när det är nypremiär av serien som det var igår. Bl.a. hoppade Axel Karlsson in mellan stolparna i andra halvlek då han i ett planerat byte ersatte Kristoffer Gustavsson. Ett piggt inhopp svarade Adam Wellrup på topp och han låg bakom Johansfors femte mål som kom i den 67 minuten då han vann bollen på deras planhalva och löpte mot mål och snyggt passade fram Anton Gustavsson som placerade bollen helt otagbart i målvaktens bortre stolpe. Snyggt var också Åsedas 2-5 mål med kvarten kvar. Det var Haben Isak som fick en fin träff och placerade bollen hårt men snyggt vid Axel Karlsson högra stolpe. Det var matchens sista mål och en tre poängare för JIF var i hamn.

Detta var första matchen efter sommaruppehållet och det märktes att laget var lite ringrostigt men gjorde ändå det som krävdes av dem. Det var en bra genomkörare och nu har man en match i kroppen inför fortsättningen. Ingen av spelarna höjde sig mer än någon annan men ändå vill jag säga att Adam Wellrup gjorde ett piggt inhopp i andra halvlek och det är kul att se Axel Karlsson tillbaka mellan stolparna utan att för den skull på något sätt förringa Kristoffer Gustavssons insatser i målet i år som varit mycket bra.

Nu är denna match historia och det är dags att blicka framåt mot Älghultsmatchen som är nästa på programmet. Den spelas redan på måndag så välkomna alla att se serietvåans JIF:s fortsatta jakt på serieledarna Norrhult.